xcounter
#
​Нові дані про злочини РФ на Донбасі: контррозвідка вивела з "ДНР" ексбойовика

​Нові дані про злочини РФ на Донбасі: контррозвідка вивела з "ДНР" ексбойовика

1032

Контррозвідники Служби безпеки України вивели з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього бойовика танкового батальйону так званої "ДНР", який надав важливі свідчення про обставини російської збройної агресії та військового забезпечення РФ бойовиків "ДНР"

СБУ, Defense Express, контррозвідка

Чоловік повідомив СБУ про участь кадрових російських військових у координації дій найманців, постачанні танків й іншої військової техніки з РФ, підготовку членів НЗФ інструкторами-військовослужбовцями ЗС РФ у таборах і на полігонах неподалік Ростову-на-Дону.

У відомстві наголосили, що перевірка СБУ підтвердила: чоловік не брав безпосередньої участі у бойових діях і не вчиняв інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Читайте також: ​СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки

Враховуючи ці обставини, рішенням суду колишнього бойовика звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що раніше контррозвідка Служби безпеки України викрила зрадника з числа громадян України. Російського агента затримали у центральній частині Харкова під час спроби одержання таблиці парольних сигналів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних Сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу "таємно".

Читайте також: СБУ викрила високопосадовця, який наживався на державному оборонному замовленні