xcounter
#

​СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки

516
​СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки / Фото: СБУ
​СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки / Фото: СБУ

Контррозвідники викрили організовану зловмисниками схему поставки військових комплектуючих до озброєння російського виробництва кінцевим споживачам в країни Азії

Служба безпеки України викрила та припинила спробу протиправного вивезення комплектуючих до військової бронетехніки.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу відомства.

Читайте також: Гаубиці та міномети: яку російську зброю знайшли дрони ОБСЄ на Донбасі

Відповідно до офіційної інформації, зазначений захід було проведено у межах реалізації комплексу заходів з попередження та нейтралізації загроз національній безпеці.

СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що зловмисники організували схему поставки військових комплектуючих до озброєння російського виробництва кінцевим споживачам в країни Азії під виглядом цивільних товарів. Переправлення відбувалось без отримання відповідних дозволів та погоджень Державної служби експертного контролю з використанням каналу міжнародних пасажирських авіаперевезень.

У ході проведення спецоперації у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» правоохоронці у багажі особи-нерезидента вилучили різні агрегати до бронетехніки. Зловмисник планував незаконно вивезти їх під виглядом автозапчастин разом із комплектами договірної і технічної документації, що доводять схему протиправної діяльності.

СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки

За даним фактом Слідчим управлінням Головного управління Служби безпеки України в Києві та області розпочато кримінальне провадження за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство для встановлення джерел походження військових агрегатів.

Заходи із викриття оборудки здійснювалися співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно зі слідчими та працівниками Київської митниці Держмитслужби під процесуальним керівництвом прокуратури.

СБУ блокувала незаконне вивезення з України комплектуючих до бронетехніки
Читайте також: ​"Нептун" здійснив пуск в умовах максимально наближених до бойових