xcounter
#

Південна Корея робить зменшену крилату ракету Taurus, яку зможе підняти легкий FA-50

3979
Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland
Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland

Південнокорейські конструктори хочуть запустити виробництво за 2 роки після початку робіт

Південнокорейська аерокосмічна корпорація Korea Aerospace Industries (KAI) уклала угоду із консорціумом Taurus-LIG Nex1 про розробку зменшеної версії крилатої ракети KEBD 350 Taurus, і вже почала роботи в цьому напрямку.

Запустити виробництво нової версії КР сподіваються хоча би за 2 роки після початку робіт, хоча при цьому заявляється і можливий проміжок в 36-48 місяців. Про це йдеться в публікації порталу Janes.

Читайте також: ЗСУ отримали відновлені трофеї, котрі РФ кинула на Херсонщині ще в 2022 році (відео)
Південнокорейський FA-50 із перспективною зменшеною версією Taurus, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Зазначається, що конструктори із KAI хочуть зробити зменшену версію ракети Taurus саме для того, щоб її носієм міг стати літак FA-50, характеристики якого зараз не дозволяють підіймати цю КР в штатній комплектації.

Відтак передбачається, що зменшена версія "Таурсуса" матиме стартову масу в лише 907 кілограмів замість 1400 кілограмів, довжина корпусу має скоротитись від 5,4 метрів до 4,1 метрів. Дальність та швидкість польоту мають зберегтись у тому ж діапазоні – тобто до 500 кілометрів та до 900 км/год відповідно. Але яким при цьому буде показник маси БЧ – питання лишається відкритим.

Порівняльна інфографіка із характеристиками версій ракети Taurus від Janes

Раніше Defense Express розповідав про те, що у випадку політичного рішення Німеччини поновити виробництво крилатих ракет Taurus на сам процес знадобиться орієнтовно 1 рік. При цьому найскладнішими ланками в цій історії будуть вибухівка, електроніка та зовнішня оболонка фюзеляжу.

Також ми писали про те, що ще наприкінці жовтня 2023 року MBDA Deutchland оприлюднила розрахунки, за якими для адаптації Taurus під наші F-16 знадобиться до 1,5 року, для Су-24М треба лише до 6 місяців.

Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland
Читайте також: Ворог б'є по Києву з С-400 у 45 км від кордону: коли у США повинні зрозуміти, що знищити дешевше ніж збивати