xcounter
#

За яких умов рашистський С-400 не може збити Taurus, і що ще варто знати про цю ракету

9270
Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland
Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland

Можливості німців по ремонту та вдосконаленню цієї зброї також варті окремої уваги

Німецький концерн MBDA Deutchland 27 жовтня цього року провів окремий захід для журналістів, присвячений крилатій ракеті Taurus KEPD 350, зокрема по її бойовим можливостям, та по можливостям виробництва й ремонту таких КР.

Зокрема, генеральний директор MBDA Deutschland Іоахим Кнопф заявив журналістам, що дальність польоту Taurus в штатному режимі складає понад 500 кілометрів, швидкість польоту – до 0,9 Мах, а за умови польоту на висоті 50 метрів цю ракету не може перехопити російський ЗРК С-400. Про це йдеться в публікації European Defense Review.

Читайте також: ЗСУ вперше за час війни заговорили про справи з ОТРК "Грім-2", і там є цікавий натяк
Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland

Розкриті деталі також стосувались і виробничих можливостей MBDA Deutschland по Taurus, і там прозвучали набагато вагоміші показники.

Наприклад, найскладнішим елементом при поновленні виробництва цієї крилатої ракети буде саме бойова частина, тобто вибухівка, електроніка та зовнішня оболонка. Загалом необхідний строк для поновлення виробництва Taurus заявляється в «понад 1 рік».

Водночас виявилось, що 2 роки назад компанія MBDA Deutschland успішно провела ремонт 300 крилатих ракет цього типу для ВПС Німеччини, із заміною двигунів, акумуляторів та "деяких ущільнень". Система навігації також пройшла певний апгрейд.

Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland

Водночас, MBDA Deutschland також заявила про намір виготовляти нову ітерацію ракети Taurus KEPD 350, котра має відрізнятись наступними особливостями: стріловидність крила має бути збільшена на 10 градусів, а в систему наведення мають бути додані елементи "штучного інтелекту", які мають дозволити перенацілювати цю КР в польоті.

Раніше Defense Express розповідав про те, що для адаптації Taurus під наші F-16 знадобиться до 1,5 року, для Су-24М треба лише до 6 місяців.

Ракета Taurus KEPD 350, фото - MBDA Deutchland
Читайте також: Чи є відповідь на проблему з С-400 з ракетами 40Н6 з дальністю 380 км