xcounter
#

Пілот МіГ-29 розповів про бойові завдання і закликав якнайшвидше передати сучасне озброєння (відео)

28299
Фото — Повітряні Сили ЗСУ
Фото — Повітряні Сили ЗСУ

Наявний парк літаків ПС ЗСУ сьогодні не дозволяє нашим пілотам ефективно протистояти російській авіації, і тому нам потрібні як західні літаки, так і потужніше озброєння до них

Повітряні Сили ЗСУ на своєму акаунті у Youtube оприлюднили відео з одного з оперативних аеродромів, де пілот винищувача МіГ-29 розповів про використання цих літаків на полі бою. "Таких оперативних аеродромів у нас зараз достатньо в нашій державі, для того, щоб ми могли ефективно виконувати бойові дії", — розповідає український військовий на ім’я Олександр.

Він відзначає, що попри погіршення погодних умов, літак у повній бойовій готовності і "готовий за лічені хвилини піднятись у повітря для виконання бойового завдання та знищення повітряних цілей ворога".

Читайте також: А як Польща могла в 2022 році дати Україні "до десятка" МіГ-29, щоб це ніхто не помітив

Винищувач на відео оснащений ракетами Р-27 ра Р-73. "Вони призначені для відбиття повітряного нападу противника, знищення повітряних цілей, крилатих ракет та малошвидкісних безпілотних літальних апаратів типу Shahed".

Також пілот Міг-29 нагадує, що наші винищувачі використовують й західне озброєння, адаптоване для пусків з радянських літаків — протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM, а також керовані авіаційні бомби GBU-62 (JDAM-ER).

"Мій бойовий досвід почався з перших днів повномасштабного вторгнення. Доводилося збивати і крилаті ракети, а також безпілотні літальні апарати, вражати наземні цілі ворога, виконувати бойові завдання на знищування радіолокаційних засобів противника для прикриття штурмової авіації", — розповідає Олександр. Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, в якій неочікуваній ролі можуть працювати МіГ-29 на фронті.

Як відзначає пілот МіГ-29, він сподівається, що разом з західними винищувачами наші Повітряні Сили отримають також і потужніше озброєння, а також й літак ДРЛВ (AWACS).

"Їхнім літакам потрібно чинити гідний опір. Але, на жаль, наші літаки фізично і морально дуже застарілі. Ми не можемо достатньо ефективно виконувати бойові завдання. Тому ми дуже сподіваємося, нам дуже потрібно отримати сучасний пакет озброєння", — підсумовує пілот МіГ-29.

Читайте також: Чи можна переробити МіГ-29 під балістичну ракету, і скільки часу треба