xcounter
#

ЗСУ показали, в якій неочікуваній ролі можуть працювати МіГ-29 на фронті (відео)

38636
МіГ-29 виконує повітряне прикриття Су-25, стоп-кадр з відео Страткому ЗСУ
МіГ-29 виконує повітряне прикриття Су-25, стоп-кадр з відео Страткому ЗСУ

Як використовуються винищувачі радянського зразка, поки очікуємо на західні F-16

Стратком ЗСУ опублікував відео бойової роботи літаків тактичної авіації Су-25 та МіГ-29 на фронті під час боїв проти рашистів. Ймовірно, дія на цьому відео відбувалась ще влітку цього року. На цих кадрах ми можемо побачити багато ефектних моментів, наприклад – проліт Су-25 на малій висоті над одним із наших Мі-8, або ж виконання маневрів нашими штурмовиками в парі.

Але тут варто звернути увагу насправді на інший момент, а саме – що МіГ-29 тут виконує повітряне прикриття, і що тут ми бачимо доволі нелогічне співвідношення "один винищувач на два штурмовики".

Читайте також: Eurofighter Typhoon має дуже неочікуваного "покупця", але це історія з величезними "підводними каменями"

До цього моменту ми могли бачити багато матеріалів наприклад про те, чому винищувачі радянського зразка в строю ЗСУ зараз не відповідають вимогам для ведення сучасного повітряного бою, особливо в порівнянні з рашистськими Су-34 та Су-35. Або ж – про те, що і ті самі МіГ-29 були адаптовані як носії протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM або ж керованих авіабомб JDAM-ER.

І на цьому тлі може виглядати вкрай неочікуваним побачити той же МіГ-29 саме за виконанням завдання по повітряному прикриттю наших ударних літаків. Бо на необхідності сучасних винищувачів і технологій для наших авіаторів було наголошено уже не раз.

МіГ-29 виконує повітряне прикриття Су-25, стоп-кадр з відео Страткому ЗСУ

Але й з іншої сторони, виконувати повітряні удари по російським окупантам без винищувального прикриття наші авіатори не можуть. Тому, схоже, що супровід винищувачами для нашої штурмової авіації має водночас і технічне, і також моральне значення, і може давати більше впевненості у власних силах.

Читайте також: Скільки треба, щоб зробити розвідувальний БПЛА для ЗСУ, і які є нюанси