xcounter
#

"Підказка" як нищити Су-30СМ, 45 тисяч тонн боєприпасів на Миколаївщині й рідкісна зброя окупантів в Україні: події тижня війни від Defense Express

4761
F-16 - один з найбільш вірогідних кандидатів для посилення ЗСУ
F-16 - один з найбільш вірогідних кандидатів для посилення ЗСУ

Весела доля рідкісної зброї рашистів, РФ "знайшла" десятки тисяч тонн боєприпасів на Миколаївщині, окупанти залишили "підказку" для кращого знищення їх Су-30СМ – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Дзвіночок для України

У ключі питання винищувачів для України пролунав не зовсім добрий дзвіночок. Американське профільне видання Defense News опублікувало комплексний матеріал відносно темпів оновлення авіапарку повітряних сил США.

Читайте також: Іспанія почне навчання українських бійців на нових ЗРК та бойових танках
f-16
F-16 здійснив свій перший політ ще у 1974 році

В ньому, з опорою на спілкування з американським командуванням та дослідження, викладений поточний стан літаків US Air Force, особливо відносно F-16, які справедливо вважаються одним з основних кандидатів на посилення Повітряних Сил України, як наймасовішого літака. Детальніше про це – у матеріалі Defense Express.

Весела доля рідкісної зброї рашистів

У мережі щодня з’являються фото знищеної, пошкодженої чи затрофеєної техніки російської окупаційної армії, яку вона втратила, тікаючи від військових Сил оборони України на Харківщині.

Так, нещодавно у Twitter у акаунті Ukraine Weapons Tracker засвітилося фото російської рідкісної важкої вогнеметної системи ТОС-1А "Солнцепек" у стані "одна нога тут – інша там".

Крім того, що ця зброя дійсно рідкісна в російській армії, цікавим у цьому всьому є ось такий факт: саме важка вогнеметна система ТОС-1А "Солнцепек", як активно розповідали пропагандисти у своїх дописах, мала стати одним зі способів "порятунку" російських військових у Куп’янську та Ізюмі.

РФ "знайшла" десятки тисяч тонн боєприпасів на Миколаївщині

Міністерство оборони РФ вміє дивувати своїми брехливими заявами – у колекції російського оборонного відомства є і HIMARS на другому поверсі, і "жести доброї волі" разом з "перегрупуванням військ".

Але, здається, що у своєму зведенні, що опубліковане 12 вересня, міноборони РФ перевершило всі власні попередні перли, заявивши про знищення у районі населеного пункту Вознесенськ Миколаївської області склад з 45 тисячами (!) тонн боєприпасів. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Рашисти залишили "підказку" для кращого знищення їх Су-30СМ

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – під час боїв на Харківщині протиповітряна оборона України знищила зокрема ворожий винищувач Су-30СМ, під який було підвішений комплекс радіоелектронної боротьби САП-518 "Регата".

су-30см
Рашистський Су-30СМ із комплексом САП-518 "Регата", ілюстративне фото довоєнних часів

Збитий літак мав бортовий номер 32 "Червоний" та реєстраційний номер RF-81773, його уламки були знайдені в районі міста Ізюм. І схоже, що окупанти навіть не задумувались над тим, що їм слід прибрати уламки своєї "чудо-зброї" із зони майбутніх боїв. Тепер, як бачимо, комплекс САП-518 "Регата" став черговим здобутком ЗСУ в результаті успішного наступу на Харківщині.

У ЗСУ "засвітився" новий зразок бронетехніки родом з півночі

У соцмережах з’явилося фото нової зброї у руках Збройних Сил України – це фінський бронетранспортер ХА-180, також відомий як Pasi або Sisu. Фото з цією зброєю опубліковано в Twitter-акаунті Ukraine Weapons Tracker.

Це вперше, коли ця машина помічена в Україні – судячи з камуфляжу, можна зробити висновок, що зброя була передана Фінляндією, хоча цей бронетранспортер також є на озброєнні й інших країн, зокрема Естонії.

Читайте також: США планують збільшити у 2-3 рази виробництво критичних зразків озброєння: скільки часу на це потрібно