xcounter
#

РФ "знайшла" десятки тисяч тонн боєприпасів на Миколаївщині: це сотні тисяч артилерійських снарядів

102956
РФ "знайшла" десятки тисяч тонн боєприпасів на Миколаївщині: це сотні тисяч артилерійських снарядів

У РФ вигадали чергову казку – "постраждали" склади з боєприпасами

Міністерство оборони РФ вміє дивувати своїми брехливими заявами – у колекції російського оборонного відомства є і HIMARS на другому поверсі, і "жести доброї волі" разом з "перегрупуванням військ".

Але, здається, що у своєму зведенні, що опубліковане 12 вересня, міноборони РФ перевершило всі власні попередні перли, заявивши про знищення у районі населеного пункту Вознесенськ Миколаївської області склад з 45 тисячами (!) тонн боєприпасів.

Читайте також: Пропагандони РФ радіють, що російські військові "вбивають" свої САУ на полі бою: проблем більше, ніж здається
міноборони РФ
Скріншот з Telegram-каналу міноборони РФ

Наскільки це багато? Наприклад, якщо взяти високоточний снаряд M982 Excalibur масою у 48 кг, то це буде рівно 1 млн (!) снарядів. Звичайно, що на складі з боєприпасами можуть бути не тільки артилерійські снаряди, але цифра у 45 тисяч тонн все ще залишається нереальною.

M982 Excalibur
155-мм артилерійський снаряд M982 Excalibur

Тим паче, як вже правильно зазначили у соцмережах, потужність атомної бомби Little Boy, що була скинута на японське місто Хіросіма, була еквівалентна 13-18 кілотоннам тротилу. Тобто – "не помітити" вибух 45 тисяч тонн боєприпасів просто неможливо.

Але попри відсутність реальних перемог на полі бою, російське оборонне відомство й надалі буде вигадувати такі нереальні "досягнення".

Читайте також: Коли закінчилися відео з вантажівками: міноборони РФ знайшло HIMARS на другому поверсі будівлі