xcounter
#

Перше відео роботи ЗРК HAWK в Україні, ракета "Союз" з ФАБ-9000, український робот-камікадзе та інші новини тижня

7897
Перше відео роботи ЗРК HAWK в Україні, ракета "Союз" з ФАБ-9000, український робот-камікадзе та інші новини тижня

Повітряні Сили ЗСУ вперше показали кадри роботи ЗРК HAWK в Україні та інші матеріали й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Новий "шушпанцер" окупантів

Значні втрати озброєння та військової техніки на полі бою змушують російське окупаційне військо кидати в бій різні імпровізовані "шушпанцери" — з лютого 2022 року противник демонстрував низку різних "франкенштейнів", які він використовує на полі бою.

Читайте також: Що це за російські "Ланцети" зі "штучним інтелектом": що відомо про "Изделие-53"

На одному з відео нещодавно засвітився новий "шушпанцер" російських повітряно-десантних військ на базі БТР-Д, який оснащений одразу двома 82-мм мінометами 2Б9М "Василек".

Міномет 2Б9М "Василек" має масу у бойовому положенні у 632 кг, максимальна технічна скорострільність — 170 пострілів за хвилину, максимальна практична скорострільність — 100-120; може нищити цілі на мінімальній дальності у 800 м і максимальній — до 4270 м.

Український робот-камікадзе

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що українська наземна роботизована платформа під назвою Ratel S пройшла успішні польові випробування і запущена у серійне виробництво — розробка створена українськими фахівцями у рамках кластера підтримки Defense Tech-розробок Brave 1.

Ratel-S
Робот-камікадзе Ratel S, фото — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Роботизована платформа Ratel S — це наземний робот-камікадзе, призначений для знищення різних цілей на полі бою, передусім ворожої бронетехніки. Судячи з оприлюднених фото, робот має спеціальну нішу, в якій можна розмістити протитанкову міну, крім того, як варіант цей робот також може використовуватися і в парі з мінометними мінами, які просто прив’язуються до платформи.

Перше відео роботи ЗРК HAWK

Попри те, що про передачу зенітного ракетного комплексу HAWK до України було повідомлено ще рік тому, зокрема про одразу чотири ЗРК було досягнуто домовленості з Іспанією, лише зараз у Повітряних силах показали його роботу.

На відео від Командувача ПС ЗСУ Миколи Олещука показано пуск двох ракет під час відбиття нічної атаки ворога сьогодні у ніч на 23 жовтня. З огляду все, цей ЗРК збив дві цілі над морем чи водосховищем.

Ракета "Союз" з ФАБ-9000

Ідея використати ракетоносій "Союз" для удару по великому українському місту, яка прийшла екс-очільнику "Роскосмоса" Дмітрію Рогозіну, вражає навіть не скільки людожерством, а скільки справжньою тупістю, яка свідчить про деградацію російської космонавтики та є навіть дещо більшим, ніж просто черговим "пробитим дном".

ФАБ-9000
ФАБ-9000

Розповідаємо, у чому полягає дегенеративна ідея Рогозіна і чому це більше ніж чергове "пробите дно".

Новий ОПК в Україні

У міноборони США зробили більш ніж важливу та дійсно стратегічну заяву відносно української оборонної промисловості. Мова йде про створення в Україні фактично нового оборонно-промислового комплексу, який буде спиратися на нових виробних технологіях.

"Ми починаємо переходити до відновлення чи будівництва промислової бази всередині України", - оголосив заступник міністра оборони США Біл ЛаПланте на конференції ComDef 2023. Розповідаємо, що про це відомо.

Читайте також: FrankenSAM для України від США: перші гібридні ЗРК вже у ЗСУ - на що вони здатні