xcounter
#

Ракета "Союз" з ФАБ-9000: у чому полягає дегенеративна ідея Рогозіна і чому це більше ніж чергове "пробите дно"

Ракета "Союз" з ФАБ-9000: у чому полягає дегенеративна ідея Рогозіна і чому це більше ніж чергове "пробите дно"
18980

Ідея "примотати" до космічної ракети бомбу - найкраща ілюстрація дійсної деградації РФ

Ідея використати ракетоносій "Союз" для удару по великому українському місту, яка прийшла екс-очільнику "Роскосмоса" Дмітрію Рогозіну, вражає навіть не скільки людожерством, а скільки справжньою тупістю, яка свідчить про деградацію російської космонавтики та є навіть дещо більшим, ніж просто черговим "пробитим дном".

Про це говорить оприлюднені слова самого Рогозіна та його співбесідника - гендиректора ракетно-космичного центра "Прогресс" Дмитрія Баранова.

Читайте також: Для ТОС-1 "Солнцепек" це уже третя війна, ЗСУ перші знищують ці системи

Сама ідея вже "відблискує геніальністю": взяти ракету "Союз", скоріш за все "Союз-2.1", яка призначена для виведення на орбіту космічних апаратів, встановити на ній готову авіабомбу, враховуючи обговорені параметри - ФАБ-9000, та запустити її за балістичною траєкторією по великому українському місту з космодрому Плесецк в Архангельській області.

союз з фаб-9000
РН "Союз-2" з ФАБ-9000, пропорції збережені

Тобто використати космічний ракетоносій висотою у 51 метр, стартовою вагою від 306 тонн, вартість запуска якої складає, за російськими деклараціями за 2018 рік 48,5 млн доларів, у якості доставки ФАБ-9000. Причини вибору саме ФАБ-9000 - цілком зрозумілі, бо це найбільша за розміром авіабомба в арсеналі РФ.

Не менш важливі й пояснення очільника російського "Прогресса" Баранова відносно складностей у реалізації ідеї. Він говорить про те, що ФАБ-9000 не розрахована на вхід на швидкості близько 6 км/с у щільні шари атмосфери після суборбітального польоту. Будуть проблеми з нагрівом (температура поверхні космічних апаратів при вході в атмосферу підіймається до близько 1500°С), а також зазначає, що можливо у військових є спеціально створений боєприпас для цієї задачі.

ФАБ-9000
ФАБ-9000

І дійсно "тупоголова" ФАБ-9000 скоріше просто розвалиться під час входу в атмосферу виключно з точки зору аеродинаміки, а вже потім будуть проблеми з "перегрівом", який ще у теорії можливо вирішити за рахунок абляційного захисту.

Далі виникає питання точності наведення, що вимагає вже окремої розробки "бомби", яка буде здатна "підрулювати" на дійсно гіперзвукових швидкостях, як керований бойовий блок міжконтинентальної балістичної ракети. Без цього точність буде "плюс-мінус лапоть" у 100-150 кілометрів.

Тобто просто взяти й примотати до ракетоносія готову авіабомбу - це ідея, яка доволі точно характеризує рівень розвитку Рогозина, який чотири роки керував "Роскосмосом" та цілком пояснює рівень деградації цієї галузі у РФ. Доволі цікаво те, що Путіну, якого називають "великим та жахливим" за аналогією з шахраєм та боягузом Гудвіном з "Чарівника Смарагдового міста" (радянський відкритий плагіат на "Чарівника з країни Оз"), ідея сподобалась.

Читайте також: Німеччині знадобився майже рік, щоб дати Словаччині обіцяні ще в грудні MANTIS проти ракет та "Шахедів"