xcounter
#

​"Оплот" зі снарядом Другої світової, Mirage та інші "перли" нового сайту "Укроборонпрому"

16256
Укроборонпром отримав новий сайт
Укроборонпром отримав новий сайт

ДК "Укроборонпром" запустив свій новий сайт

Укроборонпром, який за обіцянкою його гендиректора Юрія Гусєва має бути ліквідований до кінця червня цього року, запустив свій новий сайт. За словами самого гендиректора він буде популярним серед "експертів з усього світу", проте він має кричущі "перли", які ставлять під сумнів кваліфікацію людей, які його погоджували.

Наприклад, одразу після завантаження сайту "Укроборонпрому" з’являється танк "Оплот", який досі не змогли запустити у серійне виробництво для Збройних Сил України, але це не завадило зробити анімацію його пострілу снарядом для нарізної гармати.

Читайте також: Мілованов став головою Наглядової Ради "Укроборонпрому", сам Концерн досі не має плану трансформації
Сайт Укроборонпром

Враховуючи відсутність підривача, форму та два рознесені ведучі пояски, в ньому можливо впізнати риси бетонобійного снаряда Г-530 для 152-мм гаубиць М-10 зразка 1938 року та Д-1 зразка 1943 року.

Г-530

Або зображення снаряду є виключно фантазією автора, який ніколи не бачив 125-мм снаряди для гладкоствольної танкової гармати, яка також встановлена на танку "Оплот", бо вони мають зовсім інший вигляд.

снаряд танковий
Стандартний бронебійний оперений підкаліберний снаряд, у складі пострілу та у польоті, а також інші боєприпаси для 125-мм гармати

Також питання виникають і до світлини, яка слугує у якості ілюстрації для розділу "Продукція". На ній зображено французький Mirage F1 від Dassault.

Залишається лише сподіватися, що це не можливий натяк на початок локалізації виробництва цього літака 60-х років, на потужностях одного з заводів концерну, як у випадку з UH-1 Iroquois на "Одеському авіаційному заводі".

Mirage F1
Mirage F1 від Dassault

Також під питанням віднесення продукції до категорій озброєння. Наприклад, у розділі високоточної зброї опинився міномет "Молот" та кулемет КМ-7,62 від "Маяка" та навіть піхотний вогнемет РПВ-16. А у "радарних системах" чомусь значиться БПЛА Spectator-M1.

Сайт Укроборонпром

Спірним є і акцент, який зроблений на сторінках підприємств, що входять до складу ДК "Укроборонпром". На першому місці стоїть не продукція, а посилання на продаж майна підприємства.

Сайт Укроборонпром

З огляду на це, виникає доволі логічне питання: як потенційні замовники завдяки сайту "Укроборонпрому" оцінять кваліфікацію його співробітників та керівництва. Тим паче, що саме на доступності для іноземців Юрій Гусєв і зробив акцент під час презентації сайту.

Зазначимо, що вартість розробки цього сайту, за словами гендиректора "Укроборонпрому" склала 47 тисяч гривень, а строк робіт - 2,5 місяці.

Читайте також: Індія відмовляється від Т-72: оголошені вимоги до "танка майбутнього" FRCV, російська "Армата" - "пролітає"