xcounter
#

Мілованов став головою Наглядової Ради "Укроборонпрому", сам Концерн досі не має плану трансформації

982
До складу керівництва Концерну Мілованов увійшов два тижні тому
До складу керівництва Концерну Мілованов увійшов два тижні тому

Ще у грудні 2020 року Юрій Гусєв як гендиректор говорив, що до кінця червня 2021 року "Укроборонпром" припинить своє існування

Тимофій Мілованов став новим керівником Наглядової Ради Концерну "Укроборонпром" замість академіка Володимира Горбуліна, який був звільнений 21 травня цього року (за деякими даними, причина звільнення – стан здоров’я).

Звістку про призначення головою Наглядової Ради Концерну написав сам Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: За 1,5 роки борги по зарплаті на ХДАВП зросли на 47 млн гривень: на підприємстві кажуть про втрату компетенції з авіабудівництва

Але з цього допису випливає також й інша новина: керівництво "Укроборонпрому" досі не має плану, за яким має відбутись трансформація Концерну.

Якщо конкретніше: Милованов написав, що Наглядова Рада "попросила" генерального директора Концерну Юрія Гусєва підготувати план трансформації Укроборонпрому. Такий план, в свою чергу, має базуватись на двох головних критеріях: "створення спроможності для адекватної відповіді для майбутніх загроз" та "створення сучасної лінійки продуктів".

На тлі наростання воєнної загрози від РФ у квітні цього року Гусєв заявляв, що "Укроборонпром" готовий подвоїти виробництво продукції для ЗСУ

Також, як написав Мілованов, Наглядова Рада (НР) під час свого засідання затвердила звіт про аудит за 2019 рік, який проводила компанія Bakertilly.

Паралельно – НР затвердила (неназваного) аудитора Концерну на наступні роки, погодила звіт про виконання показників ефективності (які насправді не були розкриті в дописі), та ухвалила графік своїх засідань – кожен останній четвер місяця.

Ще одне рішення, яке прийняла Наглядова Рада "Укробонпрому" - в її складі буде утворено одразу три комітети: по виплаті зарплат та бонусів, по дотриманню регламентів та з питань трансформації.

На днях "Укроборонпром" похвалився черговим відновленим для ЗСУ літаком Су-24, хоча це - лише сьомий бомбардувальник цього типу, повернутий в стрій з 2014 року

Цікаво, що у своєму дописі Тимофій Мілованов подав паралельно і офіційний реліз про своє призначення.

Якщо вчитатись у текст цього релізу, можна зробити висновок, що нинішня команда "Укроборонпрому" хоче відступити від першопочаткового задуму по реформі українського ОПК, який полягав у ліквідації Концерну та створенню замість нього незалежних галузевих холдингів, підпорядкованих державі в особі Мінстратегпрому.

У цьому році Збройні Сили України ще не отримували від оборонної промисловості крупних партій нової чи модернізованої зброї

Варто нагадати, що в грудні 2020 року тоді ще новопризначений керівник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв заявляв – до 30 квітня 2021 року очікується прийняття законопроекту №3822 про реформу українського ОПК, після чого до кінця червня поточного року Концерн припинить своє існування.

Втім, незалежно від кадрів, ми сподіваємось, що реформа українського ОПК таки відбудеться, а структура "Укроборонпрому" - припинить своє існування.

Необхідна умова реформи українського ОПК - це також стимулювання роботи приватних оборонних підприємств
Читайте також: Питання з банкрутством "АвтоКрАЗ" обіцяють вирішити: названо строк відновлення роботи заводу