xcounter
#

Оголошена точна кількість БМП Marder для ЗСУ, скільки часу знадобиться на навчання та строки передачі

БМП Marder
БМП Marder
15771

БМП Marder буде передано "батальйонним комплектом" і це дуже гарний тренд

Уряд Німеччини оголосив що до України буде передано 40 одиниць бойових машин піхоти Marder, а також названо строки навчання та їх передачі. До цього фігурували лише приблизні показники у вигляді 20-40 БМП Marder, які можуть бути відділені зі складу Бундесверу. І вкрай добре, що передача техніки до України вже перейшла до "батальйонних комплектів".

Цю інформацію повідомив речник німецького кабінету міністрів Штеффен Хебестрайт [Steffen Hebestreit], сповістив телеканал Nachrichtenfernsehen. За його словами на навчання екіпажів буде відведено цілих 8 тижнів, тобто двомісячний курс. Зазначимо, що це більше ніж можливо було очікувати, враховуючи те, що на опанування САУ PzH 2000 Бундесвер свого часу тренував 40 днів, і це вважалось завищеним показником. Можливо, що ці строки, після додаткових перемовин з Міноборони України, будуть переглянуті.

Читайте також: Чому БМП Bradley називають винищувачем танків і чому це дійсно справедливо
БМП Marder

Тим паче, що від них залежить й фактична передача цих машин до ЗСУ. Наразі вона окреслена доволі абстрактно - у першому кварталі, тобто до кінця березня. Але не виключено, що такі строки пов'язані з тим, що у Німеччині планують відновити БМП для передачі України, що потребує завершення всіх виробничих циклів.

У будь-якому випадку, головне, що сам процес пішов і Німеччина передає саме 40 одиниць БМП Marder, тим паче, що це лише може бути першим траншем. Бо орієнтовні запаси цієї машини на складах Бундесверу цілком можуть знаходитись на позначці у 1000 одиниць. Саме стільки цих БМП, якщо порівняти кількість Marder у німецькій армії у 2009 році з тією, яка зраз у строю та урахувати всі експортні контракти, а також відомі запаси Rheinmetall.

БМП Marder

Окрім того, невідомою залишається можливість перегляду позиції Берліна, який фактично заблокував пропозицію приватної компанії Rheinmetall щодо експорту до України одразу 100 БМП Marder. Тим паче, що вона була зроблена ще дев'ять місяців тому.

Дивіться також: AMX-10RC та M2 Bradley: колісний танк (чи ні) для дій у прориві та наймасовіша БМП з США для України