xcounter
#

Нова ера протиповітряної оборони та ще чотири генератори бавовни, чекаємо на NASAMS

8087
Нова ера протиповітряної оборони та ще чотири генератори бавовни, чекаємо на NASAMS

Україна посилюється потужною зброєю від союзників

Зенітний ракетний комплекс IRIS-T SLM офіційно прибув в Україну – про це у своєму акаунті у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Розпочалася нова ера протиповітряної оборони в Україні. IRIS-T від Німеччини вже тут. NASAMS на підході. Це тільки початок. І нам потрібно більше. Немає сумнівів у тому, що Росія це терористична держава. Є моральний обов’язок захищати небо України, щоб врятувати наш народ", – пише Резніков.

Читайте також: Скільки NASAMS Україна може отримати за рік: замовлення Raytheon на 182 млн доларів - скільки це ЗРК

Так, Україна отримала перший ЗРК IRIS-T з чотирьох, які обіцяла нам поставити Німеччина – другий має бути поставлений до кінця цього року, ще два – в наступному.

Водночас щодо NASAMS наразі маємо таку інформацію – CNN повідомляє, що США прискорюють постачання двох зенітно-ракетних комплексів NASAMS в Україну.

NASAMS
NASAMS

Як заявив координатор зі зв’язків з громадськістю Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, дві системи ППО поставлять Україні "у найближчому майбутньому, водночас конкретна дата поставки NASAMS не повідомляється.

Крім того, Резніков також заявив, що в Україну вже прибули ще чотири ракетні системи HIMARS – йдеться про новий пакет допомоги від США, який було оголошено на початку жовтня.

Читайте також: Якщо в NASAMS зарядити одночасно ракети великої та малої дальності, як ЗРК відіб’є атаку крилатих ракет