xcounter
#

Норвегія та Німеччина хочуть нову надзвукову крилату ракету, на це закладають 11 років

2606
Протикорабельна ракета Naval Strike Missile, фото ілюстративне, джерело - Kongsberg
Протикорабельна ракета Naval Strike Missile, фото ілюстративне, джерело - Kongsberg

Ракета має бути готова до 2035 року і стати доповненням до протикорабельної ракети NSM

Уряд Норвегії оголосив, що спільно з Німеччиною починає працювати над проектом надзвукової крилатої протикорабельної ракети SuperSonic Strike Missile (3SM) Tyrfing, яка має доповнити собою уже наявні Naval Strike Missile.

Провідним розробником в проекті 3SM буде норвезька оборонна корпорація Kongsberg Defense & Aerospace, ракета створюватиметься в першу чергу для розміщення на кораблях ВМС Німеччини та Норвегії. Про це пише портал Naval News.

Читайте також: Тестувати нову зброю на полі бою: в Міноборони розповіли про пришвидшення постачання ОВТ до Сил оборони
Рендер ракети за проектом SuperSonic Strike Missile (3SM) Tyrfing, зображення - Kongsberg

Як випливає із цієї публікації, наразі за проектом SuperSonic Strike Missile (3SM) Tyrfing відомо лише те, який орієнтовний вигляд матиме перспективна надзвукова крилата ракета, ну і власне – що уряди Німеччини та Норвегії мають амбіції не просто зміцнити власну воєнно-технічну співпрацю, але й заодно подолати новий технологічний бар’єр. Бо, наприклад, та сама Naval Strike Missile має дозвукову швидкість польоту, або ж до 0,93 Max

Про те, що проект 3SM поки знаходиться лише на концептуальній стадії, свідчать також слова і норвезьких високопосадовців, котрі Naval News наводить у своїй публікації.

Зокрема, там наводиться цитата від міністра оборони Норвегії Бьорна Арільда Грама про те, що "розробка ракет в Норвегії – це історія успіху, і що проект 3SM продовжить розширювати цей стратегічно важливий досвід, щоб мати можливість розробляти нові ракети, привабливі для НАТО та близьких союзників".

Протикорабельна ракета Naval Strike Missile, фото ілюстративне, джерело - Kongsberg

Ну і також – слова Ейріка Лі, президента Kongsberg Defense & Aerospace про те, що "новий проект ударної ракети гарантує, що Норвегія збереже свою позицію світового лідера у виробництві ракет", і що "проект створить нові робочі місця в самій Норвегії, та запропонує самій Норвегії та її союзникам покращені оборонні можливості".

Раніше Defense Express розповідав про те, що Польща замовляє додаткові батареї протикорабельних ракет Naval Strike Missile, чим остаточно закриває для РФ Балтійське море.

Naval Strike Missile від Konsberg
Читайте також: ЗСУ розгорнули вже четвертий ЗРК IRIS-T та очікують на новий Patriot від Німеччини взимку