xcounter
#

Тестувати нову зброю на полі бою: в Міноборони розповіли про пришвидшення постачання ОВТ до Сил оборони

1922
БпАК "Лелека", фото ілюстративне
БпАК "Лелека", фото ілюстративне

Є також важливі зміни щодо закупівлі безпілотних літальних апаратів

Міністерство оборони України на своїх офіційних ресурсах відзвітувало про прискорення процедури постачання Силам оборони нових зразків озброєння та військової техніки — це стало реально завдяки внесеним 21 листопада змінам до постанови Кабміну № 345 від 25.02.2015.

Як відзначають в оборонному відомстві, хоча терміни процесу прийняття на озброєння залежатимуть від того, наскільки якісними та повними будуть матеріали від виробників, але загалом процес постачання має скоротитися до 20 днів.

Читайте також: У Міноборони розповіли про підготовку до інтеграції винищувачів F-16 до Сил оборони України
САУ 2С22
САУ 2С22 "Богдана", фото — стоп-кадр з відео 1-ої ОБрСП ім. Івана Богуна

Для порівняння, раніше ця процедура могла тягнутися декілька місяців і складалася з шести етапів, водночас тепер з цього переліку було усунено головну "паперову" перешкоду — видання наказу про допуск до експлуатації, що розтягувалося аж на місяць.

У Міноборони також відзначають, що відбулося скорочення процесів і на всіх інших етапах, які має пройти виробник, а перевіряти зброю можна безпосередньо на полі бою, і у випадку, якщо зброя доведе свою ефективність на полі бою, то проводити додаткові тестування вже не треба.

FPV-дрони
Фото — АрміяInform

Окремо в оборонному відомстві наголошують, що внесено також важливу зміну щодо закупівель дронів класу "мікро" та міні" — йдеться про БПЛА цивільного чи подвійного призначення, які використовуються на полі бою. Згідно з Міноборони, тепер можна закуповувати такі дрони навіть у тому випадку, якщо вони не допущені до експлуатації і кодифіковані як предмет постачання.

Читайте також: У США вміють робити дорогі дрони, а з дешевими поки є нюанси, і одним з варіантів може бути 3D-друк