xcounter
#

Німецька Hensoldt поставить радари TRML-4D на 100 млн євро в Словенію та Латвію

1236
TRML-4D
TRML-4D

Ці поставки мають відбутись в рамках "Європейського небесного щита"

Німецька оборонна компанія Hensoldt в рамках взаємодії із Diehl Defence отримала контракт вартістю понад 100 мільйонів євро на поставку радіолокаційних станцій типу TRML-4D для зміцнення протиповітряної оборони Латвії та Словенії в рамках проекту "Європейська ініціатива повітряного щита" (ESSI).

Передбачається, що ці РЛС будуть працювати в цих країнах в складі зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM. Окрім самих TRML-4D, Латвія та Словенія отримають пакет технічного обслуговування та навчання персоналу, пише портал European Defense Review.

Читайте також: 14 бригад без озброєння: скільки танків, БМП, САУ та іншої техніки на них потрібно

Як пишуть автори порталу, даний момент компанія HENSOLDT уже має сформований портфель замовлень на поставку понад 80 радіолокаційних станцій TRML-4D лише в рамках ініціативи ESSI.

Тому, як заявляє генеральний директор HENSOLDT Олівер Дерре, "ми як компанія досягли такого прогресу в розширенні наших виробничих потужностей, що можемо постачати свою продукцію всім клієнтам в стислі строки".

TRML-4D

Також в публікації підкреслюється, що TRML-4D не тільки показала "виключно гарні результати виявлення повітряних цілей в Україні", але й також "показала перевагу над сильними конкурентами" під час реальних випробувань в Латвії.

Заявляється, що радіолокаційна станція може виявляти та відстежувати близько 1500 повітряних цілей усіх типів в радіусі до 250 кілометрів, мова зокрема про крилаті ракети, безпілотники та літаки.

Раніше Defense Express писав про те, що німці хочуть інтегрувати ЗРК IRIS-T SLM на фрегати F125, і це дуже цікаво. Також ми розповідали про те, скільки коштує один радар TRML-4D для ЗРК IRIS-T на прикладі контракту для України.

ЗРК IRIS-T SLM та РЛС TRML-4D

Читайте також: У РФ проти дронів пропонують використовувати аеростати загородження