xcounter
#

Небезпечна зброя за 60 км від РФ: хто і коли так близько гратиме перед РФ "ракетними м’язами"

10157
Майбутній носій гіперзвукових ракет есмінець типу Zumwalt в Японії. Фото ілюстративне, джерело – U.S. Forces Japan
Майбутній носій гіперзвукових ракет есмінець типу Zumwalt в Японії. Фото ілюстративне, джерело – U.S. Forces Japan

Загалом Японія хоче збільшити свій військовий бюджет на фоні змін безпекової ситуації у світі

Міністерство оборони Японії планує створити два нові підрозділи Сухопутних сил самооборони, які будуть оснащені високошвидкісними плануючими бомбами – про це повідомляє видання NHK.

Як повідомляється, підрозділи будуть створені до 2026 року і їх планують розгорнути на постах у південно-західному регіоні Кюсю та північній префектурі Хоккайдо, що у понад 60 км від російського Сахаліна.

Читайте також: Де окупанти взяли японські "бурятовозки", які мають прохідність як трактор
Японський винищувач F-15J
Японський винищувач F-15J, фото ілюстративне

Під "високошвидкісними плануючими бомбами" приховані ракети, що можуть летіти з надзвуковою швидкістю – вони розробляються з 2018 року і призначені передусім для захисту віддалених островів Японії.

Відзначається, що бомба матиме радіус дії у декілька сотень кілометрів, але міноборони Японії згодом планує збільшити цю відстань до понад 1000 км – протягом декількох років після розгортання.

Японське оборонне відомство також планує розгорнути нові зенітні ракетні полки GSDF у префектурі Окінава та Кюсю, збільшивши їхню кількість з 5 до 7.

Нагадаємо, що раніше в цьому році Японія оголосила про розробку нової стратегії безпеки країни на тлі агресії РФ та загрози з боку Китаю.

Читайте також: США оголосили про одночасне проведення масштабних навчань на двох флангах в східній Атлантиці та Тихому океані поблизу Японії