xcounter
#

Японія оголосила про розробку нової стратегії безпеки країни на тлі агресії РФ та загрози з боку Китаю

4689
Японія оголосила про розробку нової стратегії безпеки країни на тлі агресії РФ та загрози з боку Китаю

Напад РФ на Україну розтрощив систему безпеки у світі

Під час безпекового саміту Shangri-La Dialogue, який зараз проходить у Сінгапурі, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив про намір до кінця року нової стратегії національної безпеки для того, щоб "збільшити можливості стримування та реагування".

Таку заяву очільник японського уряду зробив під час виступу, в якому попередив, що "в Україну сьогодення може завтра перетворитися вся Східна Азія".

Читайте також: Армії РФ не вистачає сил для атак: почалось формування додаткових БТГр

"У світлі агресії Росії проти України погляди країн на безпеку різко змінилися у всьому світі", - цитує слова Фуміо Кісіди видання Japan Today.

впс японії

І, як пише видання, мова йде про значне збільшення оборонного бюджету країни за межі 2% від ВВП, що відповідає вимогам до країн НАТО. Зараз офіційних Токіо дотримується витрат на оборону нижче за 1% від 5 трильйонів доларів, в які оцінюється ВВП країни.

Водночас міністр оборони Японії Нобуо Кіші висловив своєму китайському колезі стурбованість нещодавнім спільним польотом китайських та російських бомбардувальників поблизу Японії, що було розцінено, як "демонстрацію сили" проти його країни.

Кіші заявив журналістам, що він закликав Китай до "стриманості" у Східно-Китайському та Південно-Китайському морях, висловивши серйозне занепокоєння "односторонніми спробами Пекіна змінити статус-кво силою".

Читайте також: Ні обіцянок, ні пробачень: як уряд Німеччини (НЕ) постачає важке озброєння Україні