xcounter
#

Армії РФ не вистачає сил для атак: почалось формування додаткових БТГр

5621
Армії РФ не вистачає сил для атак: почалось формування додаткових БТГр

Кремль продовжує нарощувати кількість військ, які готовий поховати в Україні

Розвідка Великої Британії повідомила, що РФ продовжує нарощувати кількість бойових підрозділів. А в останні тижні, ймовірно, підготовка до розгортання "третього батальйону" з деяких бойових формувань.

Мова йде про те, що зі складу бригад армії РФ зазвичай формуються лише дві батальйонно-тактичні групи. Формування ж ще одної є незвичним рішенням, бо штатного складу та озброєння банально може не вистачити для створення ще однієї повноцінної бойової одиниці.

Читайте також: У скільки реально армія РФ переважає ЗСУ у кількості артилерії та щільності вогню

Для формування нових БТГр, скоріш за все, армії РФ буде залучати новобранців або резервістів, також цілком логічним буде й озброєння цих підрозділів технікою, яка знімається зараз з баз зберігання.

Водночас слід зазначити, що зараз в Україні армія РФ розгорнула 103 батальйонних тактичних групи, ще 40 БТГр перебувають у резерві. Саме такі цифри озвучив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький. Вочевидь цих сил армії РФ недостатньо для широких дій і лише шляхом концентрації всіх своїх можливостей ворог може зараз вести наступ на Донбасі.

Читайте також: Які сили розгортає Білорусь на кордоні з Україною та до чого треба готуватися - заяви силовиків
ТЕГИ Війна