xcounter
#
Які сили розгортає Білорусь на кордоні з Україною та до чого треба готуватися - заяви силовиків

Які сили розгортає Білорусь на кордоні з Україною та до чого треба готуватися - заяви силовиків

22306

Силовики попередили до чого необхідно готуватися у можливій протидії збройним силам Білорусі

Міноборони Білорусі вкотре продовжило терміни проведення "раптової перевірки бойової готовності", яка розпочалась ще на початку травня. Новий термін, як повідомляє у зведенні Генеральний штаб ЗСУ, до 18 червня, а закриття повітряного простору над південною частиною Білорусі оголошено до 8 липня.

Водночас поблизу з кордоном України продовжує перебувати до семи батальйонів білоруської армії. З огляду на доступні фото з навчань, які зосереджуються на форсування та "сплаві" на БТРах на БТРах поблизу з кордонами України, то абсолютна більшість з цих батальйонів належать до повітряно-десантних військ.

Читайте також: Кінець ери радянської зброї: корупція у стані ворога, як союзник
армія білорусі

Варто нагадати, що у збройних силах Білорусі дві десантні бригади та бригада спеціального призначення зведені у так звані сили спеціальних операцій.

Також зафіксоване розгортання додаткових заходів з інженерного обладнання пунктів пропуску та розгортання додаткових засобів радіоелектронної боротьби.

армія білорусі

Водночас Генеральний штаб ЗСУ підкреслив, що зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.А раніше неодноразово підкреслювалось, що вірогідність нападу білоруських збройних сил оцінюється, як достатньо мала та слугує для сковування українського війська, яке вимушено виділяти сили для прикриття 1000-км кордону.

У іншій силовій структурі України, МВС, заявили, що у ворога сил та засобів для проведення повторного штурму Києва - недостатньо.

"Станом на сьогодні ми не бачимо жодних дій, які могли б призвести до повторного штурму Києва. Ніяких концентрацій військ, типів цих військ, ми цього не бачили і не бачимо, щоб хтось починав це робити", - повідомив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів під час єдиного телемарафону. Але він також попередив, що залишається велика загроза бомбових ударів і перекидання диверсійно-розвідувальних груп.

армія білорусі

Останній сценарій виглядає доволі реалістичним, бо вони формуються, зазвичай, як раз зі складу розвідувальних підрозділів десантних військ. По-друге, місцевість північної України на кордоні з Білоруссю сприяє діям ДРГ - ліса, болота та інші важкопрохідні ділянки, які підходять до інфільтрації.

Читайте також: "Супер ППО" російських кораблів, МіГ-29 у таємничому камуфляжі та рідкісний зразок протикорабельної ракети: події тижня війни від Defense Express
ТЕГИ Війна