xcounter
#

Білорусь вже втрете за останні п'ять днів відпрацювала сплав на БТРах: на цей раз у 20 км від кордону з Україною

8111
Сплав по річці Сож армії Білорусі
Сплав по річці Сож армії Білорусі

Дивні форсування армією Білорусі, які більше схожі на сплави по річках, стають тенденцією

Збройні сили Білорусі продовжують вкрай дивні маневри на водних перешкодах. Під час них опрацьовується не традиційне форсування річки, а сплав на БТРах.

Протягом останніх днів лише в офіційних повідомленнях показано відпрацювання саме таких дій 38-ою десантно-штурмовою бригадою білоруської армії (4 червня), а також ще одним не названим підрозділом (3 червня). А сьогодні, 7 червня, було повідомлено про аналогічні маневри підрозділами 103-повітярно-десантної бригади.

Читайте також: Модернізована ЗСУ-23-4М А1 "Рокач" на передовій та успішно працює по противнику (відео)
білорусь форсування
Сплав БТРів під прикриттям вертольоту

Як повідомляється у складі посиленого парашутно-десантного батальйону, хоча кількість техніки скоріш відповідає роті.

Більше того, цей сплав пройшов у безпосередній близькості до кордону з Україною. Всього у 20 км від державного кордону на річці Сож, яка є притокою Дніпра.

форсування білорусь

Локалізувати місце проведення навчань вдалось завдяки уточненню видання "Белта", що події відбуваються у Гомельському районі. А також тому, що на деякі світлини потрапив міст.

форсуванння білорусь
Локалізація місця проведення навчань

Щодо публічної легенди навчань, то у повідомленні вона обмежена тим, що "у районі переправи діють диверсійно-розвідувальні групи противника", а вибір місця проведення навчань є поєднання ширини річки та течії. Також вже вдруге навчання проходять у безпосередній близькості до населених пунктів та у місцях, які спеціально не призначені для проведення навчань.

Також це вже треті публічні навчання, в яких повторюється склад та техніка підрозділів, вертолітне прикриття, а також проведення саме сплаву, а не традиційного форсування. У будь-якому випадку така наполеглива демонстрація готовності до агресивних дій змушує ЗСУ знаходити можливості для купірування ризиків.

Читайте також: Т-72Б3, як виродок російського танкобудування: розгромний огляд танкіста-навідника ЗСУ трофейної машини (відео)
ТЕГИ Війна