xcounter
#

Не буде на параді: флагман Морської охорони "Григорій Куроп’ятников" вирушив до Стамбулу

2207
Корабель проекту 1241.1 вперше подолає настільки дальній маршрут
Корабель проекту 1241.1 вперше подолає настільки дальній маршрут

Вперше за останні дев’ять років корабель Морської охорони України іде з візитом до берегів Туреччини

Флагман Морської охорони України – сторожовий корабель проекту 1241.1 "Григорій Куроп’ятников" вийшов у похід до берегів Туреччини.

На День Незалежності України цей корабель має прибути до Стамбулу, щоб виконати неофіційний дружній візит на запрошення Берегової оборони Туреччини. Про це сповіщає прес-служба Морської охорони ДПСУ.

Читайте також: Авіація на параді до Дня Незалежності: F-16, Ан-225 "Мрія" та "салют" МіГ-29 над Києвом (фото)
Флагман Морської охорони "Григорій Куроп'ятников" біля причалу в Одесі, фото - прес-служба ДПСУ

Там додали, що під час переходу морем в День Державного Прапора України екіпаж "Григорія Куроп’ятникова" проведе священний для всіх моряків ритуал підняття державного прапору у відкритому морі.

І також – розповіли, що це буде перший за останні дев’ять років похід корабля Морської охорони ДПС України до берегів Туреччини. Попередній похід відбувся у 2012 році, один із сторожових кораблів проекту 205П "Тарантул" перейшов із Кримського півострова до Стамбулу.

Корабель "Григорій Куроп'ятников" готується до виходу в море, фото - прес-служба ДПСУ

Програма візиту "Григорія Куроп’ятникова" передбачає, що українські та турецькі прикордонники обміняються досвідом при використанні штурмансько-навігаційного обладнання, проводитимуть спільне маневрування в морі та вчитимуться спільно вести пошукові та рятувальні операції.

Екіпаж "Григорія Куроп'ятникова" вишикувався на палубі під час виходу корабля в море, фото - прес-служба ДПСУ

Слід окремо додати: за наявними даними, Морську охорону ДПСУ під час параду на День Незалежності в Одесі представлятиме сторожовий корабель BG 57 "Миколаїв".

Водночас, очікується, що до Одеси для участі в торжествах прибуде один із корветів типу Ada, що належить до ВМС Туреччини.

Корабель Морської охорони "Миколаїв" та два патрульні катери типу Island ВМС України під час репетиції військово-морського параду в Одесі, 20 серпня 2021 року
Читайте також: Bayraktar TB2, "Нептун" та інші системи майбутнього на репетиції параду на честь 30-річчя Незалежності