xcounter
#

Наскільки складний маршрут російської ракети: щоб "обдурити" ППО, вона може змінювати його десятки разів

30748
Ту-95МСМ з ракетами Х-101
Ту-95МСМ з ракетами Х-101

Або ще раз про ефективну роботу нашої протиповітряної оборони

Українська протиповітряна оборона під час останньої ракетної атаки російського окупаційного війська продемонструвала високий рівень ефективності – з усіх випущених рашистами ракет наша ППО збила близько 85 %, причому це був "комбінований" запуск – Х-101 та Х-555, "Калібри", Х-22, Х-59 і навіть Х-31П.

Наскільки складною може бути така задача – збити десятки ворожих крилатих ракет – нам підказують у повітряному командуванні Схід, а точніше офіцер 138-ї зенітної ракетної бригади на ім'я Ігор.

Читайте також: РФ вперше у бойових умовах втратила Ту-95 - супутникові знімки авіабази "Енгельс"

Так, як розповідає військовий, якщо ще на початку повномасштабного вторгнення РФ рашисти нічого не вигадували і запускали ракети просто "по прямій", то тепер вони активно маневрують, щоб ускладнити роботу нашій ППО.

"У ракети змінюється і швидкість, і висота. Противник вчиться і використовує нові види озброєння та безпілотників, але ППО теж постійно вдосконалюється", – відзначає Ігор.

Насправді те, що окупанти можуть для своєї ракети заздалегідь "вибудувати" маршрут – не новина, однак у звіті лондонського аналітичного центру Royal United Services Institute (RUSI) міститься цікава інформація про те, що російська ракета від запуску і до влучення у заплановану ціль може змінювати свій маршрут до 80 (!) разів.

Тому високий відсоток збитих російських ракет вкотре демонструє професійність наших розрахунків ППО, а також, зокрема, й ефективність сучасних західних зенітних ракетних комплексів – за даними речника командування ПС ЗСУ Юрія Ігната, під час останньої ракетної атаки РФ 5 грудня системи IRIS-T та NASAMS збили всі цілі, по яких цілили – тобто показали 100% ефективність.

Читайте також: "Стриж" та "Рейс", дрон-камікадзе від "Укроборонпрому" чи щось втаємничене: чим б'ють по авіабазах РФ