xcounter
#

Наша ППО збила дев’ять балістичних ракет під час атаки у ніч на 2 вересня

2561
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У ПС ЗСУ розповіли деталі по ракетах та дронах, випущених ворогом під час атаки, і скільки з них вдалося збити

Російське окупаційне військо у ніч на 2 вересня здійснили чергову терористичну атаку по Україні - ворог атакував три області, Київську, Сумську та Харківську, використавши як ракети різних типів, так і ударні дрони. Деталі про те, як наша протиповітряна оборона відбила цю атаку, розповіли у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Всього під час атаки було виявлено 58 цілей, з них 35 - це ракети і ще 23 - безпілотники. Щодо останніх, то йдеться про ударні дрони типу Shahed-131/136, що запускалися з Приморсько-Ахтарська. З них 20 одиниць було збито силами ПС ЗСУ та мобільними вогневими групами Сил оборони, ще 3 - локаційно втрачені (заявляється, що вони не досягли своїх цілей).

Читайте також: Як може виглядати українська балістична ракета з дальністю 600-700 км та які є аналоги у світі

По ракетах ситуація була наступна - найбільше росіяни випустили балістичних ракет типу "Искандер-М чи KN-23, пуски відбувалися одразу з трьох областей РФ, з 16 випущених ракет вдалося збити 9 одиниць.

Також ворог випустив зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС 14 крилатих ракет Х-101, з них збито 13 одиниць, ще одна локаційно втрачена (не долетіла до цілі).

Зрештою, з Бєлгородської області також було випущено чотири ракети із ЗРК С-300/С-400 і одна ракета, тип якої не вдалося встановити.

Загалом відзначається, що ракети та дрони збивалися у межах шістьох областей України - Київської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Миколаївської та Запорізької.

Нагадаємо, що 26 серпня російське окупаційне військо здійснило наймасштабнішу ракетно-дронову атаку по території України за весь час війни із застосуванням 127 ракет різних типів і ще 109 ударних дронів - нашій протиповітряній обороні вдалося збити аж 201 повітряну ціль. Після цього два дні поспіль, 27 та 28 серпня, ворог також здійснив дві масштабні атаки ударними дронами (70-80 одиниць) і також ракетами різних типів.

Раніше Defense Express розповідав, що ідеологія для знищення енергетики України в Кремля є ще з 1960-х років, але там були диверсанти замість Ту-95МС.

Читайте також: Пропагандисти РФ цікаво пояснили, чому Москва має кращу ППО, аніж інші регіони