xcounter
#

"Найстрашніша" зброя для Т-62, РФ створює "Борщевик" та знищений завод, де вироблявся МТ-ЛБ: події тижня війни від Defense Express

116737
Китайські балістичні ракети середньої дальності DF-26, фото з відкритих джерел
Китайські балістичні ракети середньої дальності DF-26, фото з відкритих джерел

Рашисти захистили свої Т-62, Путін взявся за "Борщевик", рашисти знищили завод, де вироблявся МТ-ЛБ і флагман "тракторних військ" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Рашисти "захистили" свої Т-62

Російські окупаційні війська вкотре демонструють своє тотальне невміння вчитися на помилках, а також знову дивують своєю "фантазією" в контексті того, що саме вони чіпляють на свою техніку.

Читайте також: У Пентагоні відповіли чи передають дані ЗСУ для наведення HIMARS
Російський Т-62
Російський Т-62
Так, у мережі знову засвітилося відео з російським раритетом – танками Т-62 так званої "Народної міліції ДНР". Колона з чотирьох таких танків рухалася вулицями одного з тимчасово окупованих міст.
Т-62 з системою "антиспека"
Т-62 з системою "антиспека"
Перлина творчості – танк з навісом від сонця, така собі система "антиспека". Ймовірно, рашисти вирішили, що якщо "мангали" не допомагають, то хоч останні хвилини проведуть з комфортом.

Рашисти формують "добровольчий батальйон" так, наче ЗСУ вже дійшли до Москви

Влада Ніжегородскої області РФ оголосила, що в регіоні формується "добровольчий танковий батальйон" імені Козьми Мініна. "Добровольцям" обіцяють грошову винагороду в 200 тисяч рублів та 250 тисяч рублів щомісячної зарплати. Для порівняння – "вагнерівцям" на місяць обіцяють платити "усього" 240 тисяч рублів на місяць, розповідає польський портал Defence24.

Т-72Б3
Танки Т-72Б3 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Автори порталу припускають, що такий "добробат" отримає хіба що старі танки, типів Т-72А, Т-72Б чи Т-80Б, які буквально поросли бур’янами на базах зберігання. Хоча не варто відкидати варіант, що "добровольці" взагалі отримають раритетні Т-62. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Путін взявся за "Борщевик"

Кремлівські пропагандони із агентства ТАСС з посиланням "на два джерела в оборонно-промисловому комплексі" написали, що РФ начебто веде розробку балістичної ракети середньої дальності, призначеної для ударів по авіаносним групам ВМС США під кодовою назвою "Борщевик".

Розгортання китайської балістичної ракети DF-21D перед запуском, ілюстративне фото з відкритих джерел
Розгортання китайської балістичної ракети DF-21D перед запуском, ілюстративне фото з відкритих джерел

І що рашистський "Борщевик" начебто буде схожий на відповідні китайські балістичні ракети під індексом DF-21 та DF-26. Деталі розповідає Defense Express.

Рашисти знищили завод, де вироблявся МТ-ЛБ

Фінансово-промислова група DCH заявила, що в результаті російських обстрілів було знищено в Харківській області один її завод та "два інфраструктурні об’єкти".

МТ-ЛБ
Тягач МТ-ЛБ Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів

Але нюанс ситуації в тому, що група DCH має лише одне промислове підприємство – Харківський тракторний завод (ХТЗ), що окрім всього іншого має оборонне значення. Бо до війни ХТЗ був відомий в тому числі як базовий виробник тягача МТ-ЛБ. Деталі – у нашому матеріалі.

Повітряні Сили застосували рідкісні крупнокаліберні ракети

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker опублікував відео, яке вказує – техніки Повітряних Сил ЗСУ підвісили на один із наших штурмовиків типу Су-25М1 крупнокаліберні некеровані ракети типу С-24, на яких було написано "За Вінницю" та "За Миколаїв", і вказана дата обстрілів цих міст – "14.07.2022". Деталі – у матеріалі Defense Express.

Читайте також: Проваливши спроби "купити" HIMARS, рашисти вирішили шукати ці РСЗВ в Європі