xcounter
#

Найбільший десантний корабель РФ замість піти вслід за "Москвою" працює як паром біля "Кримського мосту"

3928
Великий десантний корабель проекту 11711 "Петр Моргунов" проходить протоки Босфор і Дарданели, лютий 2022 року, фото з відкритих джерел
Великий десантний корабель проекту 11711 "Петр Моргунов" проходить протоки Босфор і Дарданели, лютий 2022 року, фото з відкритих джерел

Про це як мінімум натякає відсутність цього корабля на базі у рашистів у Новоросійську

У відкритому доступі з’явився супутниковий знімок, який свідчить – із бази Чорноморського флоту РФ в Новоросійську від причалів раптово відійшли два десантні кораблі проекту 775 та один ВДК проекту 11711 "Петр Моргунов", що вважається найбільшим десантним кораблем рашистів у Чорному морі.

Скоріш за все, зникнення цих кораблів пов’язано з тим, що їх російські військові залучили зараз для роботи в якості паромів для забезпечення логістики біля так званого "Кримського мосту", про що раніше заявляло Міноборони РФ. Про це йдеться в публікації OSINT-аналітика MT_Anderson на його профілі в Twitter.

Читайте також: Чи справді РФ збільшила ремонт і виробництво танків у 3,6 раз, а БПЛА - у 53 рази
Військово-морська база РФ в Новоросійську, 14 липня 2023 року, джерело - MT_Anderson

Особливо увагу тут варто звернути саме на великий десантний корабель "Петр Моргунов" проекту 11711, який ми раніше згадували в одній із публікацій.

Цей корабель до лютого 2022 року входив до складу Північного флоту ВМФ РФ, після переходу в акваторію Чорного моря став найбільшим російським десантним кораблем у регіоні із повним водозаміщенням до 6600 тонн, з довжиною корпусу в 135 метрів та шириною в 16,5 метрів.

І якби армія РФ наважилась на реалізацію сценарію зі спробою висадки морського десанту біля Одеси, ймовірно, корабель "Петр Моргунов" складав би суттєву проблему, оскільки за заявленими характеристиками такий ВДК може брати на борт до до 13 танків чи 36 бронетранспортерів та до 300 морських піхотинців.

Але росіяни на проведення морського десанту в районі Одеси так і не наважились, тому їх найбільший десантний корабель "Петр Моргунов" своє пряме завдання так і не виконав, втім, як і не пішов на дно вслід за крейсером "Москва" в результаті ураження береговим ракетним комплексом ВМС України. Тому цей ВДК Чорноморського флоту РФ працює тепер як паром, забезпечуючи логістику паралельно з т.зв. "Кримським мостом" окупантів.

Раніше Defense Express розповідав про те, що на території суднобудівного заводу "Залив" в тимчасово окупованій Керчі, також поблизу "Кримського мосту", стоять одразу три ракетні корвети проекту 22800 "Каракурт" на різних стадіях готовності. Це були б гарні цілі для С-200, якби в нас були такі ракети для ударів по наземним цілям російських окупантів.

Великий десантний корабель "Петр Моргунов" проекту 11711 на чолі формації десантних кораблів РФ покидає Балтійське море, кінець січня 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни готові брати навіть корабелів, щоб робити більше ударних БПЛА "Орион"