xcounter
#

Супутник показав гарні цілі для С-200, якби у нас були такі ракети для ударів по рашистам (фото)

11621
Пуск ЗРК С-200, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Пуск ЗРК С-200, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Тим більш, що тут мова саме про принцип "краще знищувати носії ракет, аніж збивати самі ракети"

У відкритому доступі з’явився супутниковий знімок, який вказує – на території суднобудівного заводу "Залив" в тимчасово окупованій Керчі росіяни розмістили одразу три ракетні корвети проекту 22800 "Каракурт". Один із цих кораблів під назвою "Циклон" на днях формально уже був прийнятий до складу ЧФ РФ, ще один корвет під назвою "Аскольд" ще проходить ходові випробування, а третій під назвою "Амур" - тільки спущений на воду та проходить добудову.

Відповідне зображення, яке датується 27 червня, у відкритий доступ 13 липня цього року виклав OSINT-аналітик MT_Anderson на своєму профілі у Twitter.

Читайте також: ЗСУ знищили дуже рідкісний БТР, який мав допомагати рашистам стримувати наступ

Звернути увагу на цю новину варто через перспективу, що до кінця 2023 року Чорноморський флот РФ може отримати в своєму складі ще +2 або навіть +3 кораблі-носії крилатих ракет "Калибр", кожен з яких може брати на борт по 8 КР цього типу.

І також варто в контексті новин про плани рашистів створити так званий "Азовський військово-морський район" із базою в тимчасово окупованому Маріуполі, "ядром" якого мають стати ці три ракетні корвети, про що Defense Express розповідав у окремій публікації.

Ракетний корвет "Циклон" проекту 22800 "Каракурт", що увійшов до складу ЧФ РФ у липні 2023 року, квітень 2022 року, фото з відкритих джерел

В прес-службі ВМСУ вже встигли виступити з коментарем про те, що ввід у стрій нового ракетного корвета "Циклон" виявся "формальним", а по суті цей корабель ще не боєготовий, ще начебто нездатний запускати ті самі "Калібри". Але з іншої сторони, навіть в небоєздатному стані ці три корвети-носії КР "Калибр "перетворились на одну із найбільш пріоритетних цілей, вразити яку важливо за принципом "краще знищувати носії ракет, аніж збивати самі ракети в нашому небі".

Теоретично, у нас є далекобійні ракети як інструментарій виконання подібної задачі, ті самі британські Storm Shadow чи французькі SCALP. Але тут можна залишити й таку думку – схоже, це дуже гарна ціль для С-200, якби в нас справді були подібні ракети для ударів по військовим об’єктам рашистів.

Ракетний корвет "Аскольд" проекту 22800 "Каракурт" , що має увійти до складу ЧФ РФ, жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

Тим більш, що самим російським окупантам вже примарилась спроба удару комплексом С-200 в районі так званого "Кримського мосту". Але наскільки взагалі реалістично переробити такий ЗРК для стрільби по наземним цілям, Defense Express розбирав у окремому матеріалі.

Також додамо, що російські військові настільки бояться перспективи застосування проти них С-200 для стрільби по балістичній траекторії, що уже встигли заявити, що такий комплекс начебто може поцілити аж на дальність 600 км.

Позиція ЗРК С-200, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Іран уже сам виготовляє дещо важливе до Shahed-131, без чого дрон не полетить