xcounter
#

Міноборони РФ почало зі стрілецького озброєння "збивати" HIMARS та Storm Shadow

45848
Міноборони РФ почало зі стрілецького озброєння "збивати" HIMARS та Storm Shadow

А поки у РФ ледь не з пістолетів "збивають" ракети, Україна активно користується проламаною ППО РФ у окупованому Криму

На фоні підтвердженого успішного удару крилатих ракет Storm Shadow по резервному командному пункту ЧФ РФ у окупованому Криму, у міноборони РФ знову вирішили "позбивати" всі ракети. Але, з огляду на те, що постійні звіти про перехоплення та пояснення, що величезні стовпи диму - це лише "займання трави", вирішили додати більше деталей.

Й відповідно до офіційного повідомлення з Москви, тепер HIMARS, "Смерч" та Storm Shadow збиваються у РФ просто зі стрілецького озброєння. І мова одразу йде про чотири крилаті ракети та п'ять снарядів до реактивних систем, які були за допомогою стрілецького озброєння "перехоплені" разом із засобами РЕБ та ППО.

Читайте також: У ВРУ зареєстровано проєкт постанови, яка має вирішити проблему з прибутком для оборонних компаній

З якого саме стрілецького озброєння, тобто пістолетів, автоматів та кулеметів, і що конкретно "збили", на жаль, не уточняється. Можливо цей недолік з боку міноборони РФ буде виправлено й зрештою повідомлено про те, що якісь там рядовий з АК збив GMLRS з HIMARS, або командир з табельного "Макарова" розстріляв зграю Storm Shadow.

А поки у РФ строчать такі повідомлення Збройні Сили України вкрай методично користується проламаною протиповітряною обороною РФ у поки що окупованому Криму, що вдалось досягти завдяки знищенню декількох ЗРК С-400, а також засобів радіотехнічних військ.

І у цей пролам в обороні ворога більш ніж результативно залітають крилаті ракети, які уражають команді пункти та кораблі ЧФ РФ, часом вперше в історії знищують підводний човен.

Ростов-на-Дону підводний човен
Підводний човен ЧФ РФ "Ростов-на-Дону" після ураження

А можливість ворога наростити свої можливості протиповітряної оборони виглядають доволі сумнівними. Бо спочатку методичними ударами по Москві Україна змусила ворога сконцентрувати не просто додаткові ЗРК, а перетягнути їх з фронту, і встановити саме навколо столиці, для чого ворог навіть почав будувати справжні Flakturm.

При цьому, нікуди не зникла можливість перенесення вектору використання дронів на доволі зручні та "м'які" цілі у вигляді нафтосховищ на нафтопереробних заводів. Наприклад, як це було наприкінці травня - початку квітня, коли за вісім днів було уражено дронами найбільший у Криму нафтоперевальний термінал, найбільший в Чорноморському регіоні Таманський перевантажувальний комплекс зрідженого газу та нафтопродуктів, а також Ільський нафтопереробний завод.

Й можлива сьогоднішня нічна атака по нафтобазі у Сочі є якраз таким перенесенням вектора зусиль дистанційних атак дронами-камікадзе.

Читайте також: Вживані F-16 для Румунії, як приклад неквапливості: скільки років Бухарест чекатиме на винищувачі з Норвегії