xcounter
#

Коли ранок починається з бавовни: БПЛА уразив найбільшу нафтобазу в окупованому Севастополі

Пожежа на нафтоперевальному терміналі у Севастополі
Пожежа на нафтоперевальному терміналі у Севастополі
5332

Загальний об'єм ураженого нафтоперевального терміналу у поки що окупованому Севастополі​ складає 135 тисяч кубічних метрів

Ранок у поки що окупованому Севастополі розпочався близько 04:20 з потужного вибуху на нафтобазі у Козачій бухті, де знаходиться нафтоперевальний портовий термінал. У результаті удару, який за попередньою інформацією був завданий БПЛА, пожежа охопила 1 тисячу квадратних кілометрів.

На фото та відео з місця подій видно, що знищено частину самих резервуарів, при цьому загальний об'єм, якій вміщує цей нафтоперевальний термінал складає 135 тисяч кубічних метрів, що робить його найбільшою нафтобазою у Севастополі.

Читайте також: Чи можна копію "Скад" з КНДР зарядити в штатну пускову ОТРК "Ельбрус", і як зміниться дальність пуску

Місцева окупаційна влада вже встигла повідомити, що через пожежу не буде евакуювати місцеве населення, а слід зазначити, що до житлової забудови від місця подій - близько кілометра.

Пожежа на нафтоперевальному терміналі у Севастополі

Водночас питання, як БПЛА, які нібито регулярно знищують рашиські війська, зміг уразити такий об'єкт попри посилення аналоговнєтної російської ППО, окупантам не задають. Водночас знищення термінала, а окрім пожежі мова йде про ураження вогнем трубопроводів, помп та іншого устаткування, може мати доволі серозні наслідки для рашистів.

Хоча цей термінал не є єдиним у місті, зокрема залишається неушкодженою 482-а майстерня постачання пального (в/ч 62709). Але об'єм знищених нафтопродуктів, а також місця їх зберігання, може певною мірою знизити операційні можливості Чорноморського флоту РФ, а також сухопутних підрозділів армії РФ.

Читайте також: Навіщо рашисти крадуть один в одного двигуни до танків Т-72Б3 і Т-90, і що вони з ними далі роблять