xcounter
#

Навіщо рашисти крадуть один в одного двигуни до танків Т-72Б3 і Т-90, і що вони з ними далі роблять

47966
Рашистські танки Т-72Б3, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські танки Т-72Б3, ілюстративне фото довоєнних часів

Ця історія може свідчить про рівень корупції не тільки в армії РФ, але й в рашистському ВПК також

Пропагандистські ресурси країни-агресора повідомляють про арешт полковника Алєксандра Дєнісова, начальника служби бронетанкової техніки зі складу управління технічного забезпечення Південного військового округу. Ці ресурси стверджують, що він "в складі організованої злочинної групи" протягом листопада 2021 року – квітня 2022 року вкрав сім двигунів В-92С2 до танків Т-72Б3 і Т-90. Але при цьому не розкривається, куди і навіщо Дєнісов крав ці танкові двигуни, і який прямий інтерес у нього був це робити.

Цікаво, що деякі кремлівські пропагандисти також пишуть, що саме через подібні корупційні оборудки втратив свій пост уже екс-заступник міністра оборони РФ з матеріально-технічного забезпечення генерал-полковник Міхаіл Мізінцев, військовий злочинець, відповідальний за жорстокі обстріли Маріуполя.

Читайте також: Що буде з країнами, які роками закуповували зброю у РФ: красномовний приклад Індії, в якій до 85% озброєння російського виробництва
Демонстраційний зразок російського танкового двигуна В-92С2, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо зосередимось лише на цьому епізоді крадіжки семи двигунів до танків Т-72Б3 і Т-90 напередодні та в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, то зможемо зробити такі припущення.

Навряд чи крадіжка В-92С2 відбувалась ще на етапі транспортування із підприємства-виробника – Чєлябінского тракторного заводу, інакше б по цій справі "причепом" уже би пішли представники рашистського ВПК. Скоріш за все, Дєнісов та його "компаньйони" крали танкові двигуни безпосередньо зі складів армії РФ, і тут могло бути насправді дуже широке коло потенційних "покупців".

Рашистський Т-90М "Прорыв", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Формально, дизельний двигун В-92С2 не має іншого застосування, аніж силова установка до танків Т-72Б3 і Т-90. Але у відкритому доступі можемо зустріти твердження, що серед російських військових була дуже поширена практика красти саме дизельні двигуни до танків, та "штовхати" їх на цивільний ринок для переробки на дизельні генератори електроенергії. Тим більш, що В-92С2 має достатньо високу потужність в 1130 к.с., через що рашистські пропагандони навіть таку силову установку примудрились назвати "аналоговнєтною".

Тут може бути й інший варіант з аналогічною прозаїчністю – Дєнісов та його "компаньйони" могли продавати крадені танкові двигуни підрядникам в рашистському ВПК, яким наприклад було потрібно приховати факт власних крадіжок "далі за технологічним ланцюжком".

Незалежно від того, який із цих варіантів підтвердиться в реальності, ця вся історія доволі об’ємно характеризує рівень корупції як в армії РФ, так і в російському ВПК.

Т-72Б3 в цеху "Уралвагонзаводу", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти вже втретє переносять старт серійного виробництва чергового "вундерваффе" під назвою "Охотник"