xcounter
#

Успішно уражено ще два стратегічні об'єкти РФ: найбільший нафтоперевальний термінал у Чорному морі та аеродром з "Русланами"

6523
У РФ "чомусь" почастішали пожежі на нафтобазах (фото ілюстративне)
У РФ "чомусь" почастішали пожежі на нафтобазах (фото ілюстративне)

Атака втаємничених дронів на об'єкти у РФ продемонструвала й дірявість рашиського ППО й можливість ураження стратегічних об'єктів за сотні кілометрів

Завдяки ударам втаємничених БПЛА у РФ продовжує виникати бавовна на стратегічних об'єктах. Й схоже, що удар по нафтоперевальному терміналу у поки що окупованому Севастополі 29 квітня, був легкою прелюдією.

За наявною інформацією у ніч на 3 травня на території РФ було уражено ще два дійсно стратегічні об'єкти - Таманський перевантажувальний комплекс зрідженого газу та нафтопродуктів, який є ключовим об'єктом Таманського порту.

Читайте також: Наскільки легко навчитися керувати FPV-дроном: про справжню ефективність та місце у строю таких дронів-камікадзе
Тамань нафтобаза

На наявних відео з місця подій видно, що палає як мінімум, один з резервуарів, який розташований поблизу із залізничним терміналом.

Тамань нафтобаза

Також вкрай сильна різниця у реакції на пожежу. Якщо окупаційна влада Севастополя говорила, що підстав для паніки немає й ситуація під контролем, а у результаті атаки було знищено чи значно пошкоджено до 8 резервуарів, а також трубопроводи та інше оснащення термінала, то місцева адміністрація одразу повідомила про високу складність пожежі. Повідомляється, що вона охопила площу у 1200 кв. метрів, залучено одразу п'яти пожежних потягів та під 200 пожежників.

Зазначимо, що Таманський перевантажувальний комплекс декларується рашистами, як найбільший в Чорноморському регіоні. Й загальний об'єм резервуарного парку нафтопродуктів та зрідженого газу складає понад 1 млн кубічних метрів.

Але у ніч на 3 травня на території РФ зазнав атаки ще один стратегічний об'єкт - аеродром "Сеща" у Брянській області, який є авіабазою для 566-го військово-транспортного авіаполку "ВКС" РФ. Єдиного, який має на озброєнні важкі Ан-124 "Руслан".

аеродром Сеща

Але зазначимо, що цей аеродром рашисти також активно використовують для базування тактичної авіації, яка використовується для ударів. Як повідомляють самі рашисти, авіабазу атакували БПЛА й пошкодження отримав один з "Русланів".

Й у всій цій ситуації з двома ударами звісно цікава дальність появи бавовни. Зокрема аеродромом "Сеща" знаходиться на відстані близько 160 км від кордону з Україною.

аеродром Сеща

А ось Таманський перевантажувальний комплекс - мінімум у 280 км від поточної лінії фронту. Й з високою долею вірогідності засіб доставки бавовни на Тамань мав дальність ураження понад 300 км й все одно мав продертися через прифронтову зону, окуповану територію та через позиції ППО біля Кримського мосту.

Або облетіти Кримський півострів, що говорить про ще більшу дальність.

Тамань нафтобаза

Й в обох випадках ураження таких об'єктів, як порт та аеродром де базуються стратегічні військово-транспортні літаки, красномовно свідчить про стан ППО рашистів та їх неможливість прикрити всі важливі об'єкти. А це означає, що масоване використання дешевих далекобійних дронів-камікадзе проти РФ є потенційно більш ніж ефективним.

Читайте також: У США розкрили величезну кількість переданих до України дронів-камікадзе Switchblade