xcounter
#

Міноборони Чехії обговорювало виробництво в Україні гвинтівок CZ Bren 2 і машин Tatra

6691
Tatra T 815-7T3R41 8х8 на виставці "Зброя та Безпека-2021", фото ілюстративне
Tatra T 815-7T3R41 8х8 на виставці "Зброя та Безпека-2021", фото ілюстративне

Чеські урядовці вважають, що спільне виробництво може прискорити інтеграцію України до НАТО

Учасниками Першого Міжнародного Форуму Оборонних Індустрій (DFNC1) 29 вересня 2023 року стали зокрема 41 учасник іноземних урядових делегацій від країн-союзників України.

Чехію на цьому Форумі представляв заступник міністра оборони Даніель Блажковець (Daniel Blažkovec), і цей урядовець в кулуарах DFNC1 обговорював поточні спільні проекти, які перебувають на різних стадіях розробки спільно з українською стороною. І також – можливості почати співпрацю за новими проектами у сфері виробництва зброї, пише в своєму повідомленні прес-служба Міноборони Чехії.

Читайте також: F-15EX дійсно крутий літак, але лише трохи більш як сотні машин замало, щоб розкрити всі його переваги
Форум DFNC1, 29 вересня 2023 року, фото - Міноборони Чехії

Зазначається, що Блажковець як представник Міноборони Чехії обговорював зокрема можливість виробляти в Україні штурмові гвинтівки CZ Bren 2 під локалізованою назвою "Січ" або ж запустити лінію виробництва дрібнокаліберних боєприпасів від компанії Sellier&Bellot.

При цьому також обговорювались перспективні проекти, як наприклад можливе виготовлення корпусів крупнокаліберних боєприпасів із твердих полімерів, що може "інноваційним рішенням в умовах дефіциту сировини", та можлива співпраця у виробництві БМП й іншої бронетехніки, та шасі від Tatra.

"Наша підтримка змінилась із поставок готової зброї на інтенсивну оборонно-промислову співпрацю, яку ми хочемо розвивати й далі", - цитує прес-служба Міноборони Чехії слова Блажковця.

Бійці ЗСУ із гвинтівками CZ Bren 2, ілюстративне фото з відкритих джерел

Там також додають, що "спільною темою має бути і уже багато в чому є обговорення трансферу технологій та створення спільних підприємств в Україні, що Чехія повністю підтримує".

"Спільні чесько-українські зусилля по тісній взаємодії оборонно-промислових комплексів також є рушійною переводу Збройних Сил України із радянських платформ на стандарти НАТО. Спільні проекти, їх стандартизація та сумісність з Північноатлантичним альянсом необхідні для подальшої інтеграції України в оборонні структури Заходу. Таким чином, роль Чехії в контексті інтеграції України в НАТО набуває нового, осяжного та практичного виміру", - наголошують в чеському оборонному відомстві.

Раніше Defense Express розповідав про те,з якими викликами зіштовхнеться завод з виробництва БПЛА в Україні, який Baykar має добудувати за 18 місяців. І також - яку зброю для ЗСУ вже робить український ВПК, і що планується для того, щоб цього було ще більше.

Завод з виробництва БПЛА в Україні, художнє зображення
Читайте також: Через кого Україна може отримати менше F-16, несправні ракети до С-300 від Болгарії та інші новини й події тижня