xcounter
#

Мерія Стамбула заперечує факт будь-якого інциденту під час візиту Уруського 26-29 серпня

1647
Під час візиту до Стамбула Уруський обговорював співпрацю турецьких та українських оборонних підприємств
Під час візиту до Стамбула Уруський обговорював співпрацю турецьких та українських оборонних підприємств

Влада міста наголошує, що буде рада прийняти новий візит очільника Мінстратегпрому

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський під час свого візиту в Стамбул 26-29 серпня 2020 року не був фігурантом жодного інциденту.

Про це сповістила прес-служба мерії Стамбула.

Читайте також: ​Туреччина готова побудувати в Україні завод для виробництва Bayraktar TB2 - Олег Уруський

"Було визнано необхідним зробити наступну заяву щодо новин, опублікованих у деяких іноземних ЗМІ, та питань, спрямованих на нашу установу. Віце-прем'єр-міністр України та міністр стратегічних виробництв пан Олег Уруський здійснив офіційний візит до нашої країни з 26 по 29 серпня 2020 року. Жоден судовий чи адміністративний інцидент не відбувся в рамках програм відвідування нашого дорогого гостя у нашому місті", - йдеться у повідомленні мерії Стамбула.

Віцепрем'єр міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський під час зустрічі з Президентом Туреччини Р.Ердоганом

Там також додали, що "матимуть за честь знову бачити Віце-прем’єр-міністра Олега Уруського в гостях у Стамбулі".

Нагадаємо, 26-29 серпня 2020 року Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський відвідав Стамбул з метою налагодити воєнно-технічну співпрацю між Україною та Туреччиною. За словами очільника Мінстратегпрому, обговорювалось можливе створення спільних підприємств або співпраця окремих компаній підприємств України та Туреччини в авіабудуванні, виробництві бронетехніки, ракетобудуванні, радіоелектронній боротьбі, приладобудуванні та виробництві двигунів.

При цьому мова йшла саме про виробництво спільного продукту, який буде складатися з компонентів, які можуть бути зроблені частково в Україні, частково в Туреччині.

А під час брифінгу 23 жовтня цього року очільник Мінстратегпрому заявив, що Україна обговорює з Туреччиною питання будівництва нових корветів для ВМСУ.

співпраця України та Туреччини
а попередніми планами, головний корвет серії може бути побудований в Турецький Республіці, а інші кораблі з серії - уже на вітчизняних верфях
Читайте також: "Оборонка" без глянцю: Олег Уруський про реформу ОПК, "Укроборонпром", ДОЗ, чужу зброю та "золоту картку"