xcounter
#

"Козак-2" та "Дозор-Б" на межі з окупованим РФ Кримом: Об'єднані сили ЗСУ провели протидиверсійні навчання (відео)

1946
ТКБМ "Дозор-Б" та ББМ "Козак-2" під час протидиверсійних навчань на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим
ТКБМ "Дозор-Б" та ББМ "Козак-2" під час протидиверсійних навчань на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим

Підрозділи Збройних сил України відточували свої навички з захисту важливих об'єктів інфраструктури

Підпорядковані Командуванню Об’єднаних сил ЗСУ підрозділи провели навчання з протидії диверсійно-розвідувальним групам умовного противника, котрі відбулись на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Як відзначили у прес-службі ООС, задля успішного виконання завдань з захисту Української Держави, військовослужбовці, що утримують позиції на півдні України, щодня вдосконалюють свої вміння та навички в ході проведення занять з бойової підготовки, тренувань та навчань.

Читайте також: Попри плани з закупівлі ТКБМ "Дозор-Б" ЗСУ в Україну продовжують постачатися польські ББМ Oncilla

"Головною метою даних заходів є підвищення рівня взаємодії Збройних Сил зі всіма складовими сил безпеки та оборони України. В першу чергу це стосується організації заходів з протидії диверсіям на потенційно небезпечних об’єктах інфраструктури", – повідомив командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ООС

За його словами, такі тренування наразі відбуваються в умовах наближених до бойових як вдень, так і вночі.

РДГ-55
Під час навчань українські бійці схоже також використовували нові димові шашки РДГ-55 від НВПП "Спаринг-Віст Центр"

Цікавим фактом є те, що під час проведення цих навчань, для оперативної передислокації підрозділів та вогневої підтримки були залучені вітчизняні бронемашини "Козак-2" (виробництва НВО "Практика") та ТКБМ "Дозор-Б" (розроблені ХКБМ та виготовлені на ДП ЛКМЗ).

Козак-2

Нагадаємо, після років випробувань дослідної партії та численних скандалів, здавалося б "похований" вітчизняний проект тактичної бойової колісної машини знайшов "друге дихання".

Дозор-Б

Так, у липні 2020 року Міноборони нарешті прийняло "Дозор-Б"на озброєння, однак для замовлення ЗСУ розробникам з ДП ХКБМ потрібно вдосконалити бронемашину й наділити її "плаваючими" функціями.

За попередніми планами, випробування оновленого фінального зразка "Дозору" здатного до самостійного подолання водних перешкод мали пройти минулого місяця цього року.

Після чого, на держпідприємстві "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" очікували на замовлення партії нових ТКБМ вже в поточному році.

Читайте також: "Отаман" та БТР-60М від НВО "Практика": два шляхи посилення ЗСУ