xcounter
#

Контракт на САУ Dana, заміна радянським УАЗ та БМ "Булат" і Т-84 без виїзного ремонту: події тижня від Defense Express

2425
Контракт на САУ Dana, заміна радянським УАЗ та БМ "Булат" і Т-84 без виїзного ремонту: події тижня від Defense Express

Деталі про контракт на САУ Dana для ЗСУ, заміну радянським УАЗ та виїзний ремонт БМ "Булат" і Т-84: розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Про БМ "Булат" та Т-84

Відділ підготовки та проведення закупівель за напрямком оперативного, технічного та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України у другій половині жовтня проводив вже третій у цьому році великий тендер.

Читайте також: 10 трендів майбутнього, які армія України поки що ігнорує
Прозорро

Згідно з інформацією, оприлюдненою на майданчику ProZorro, цього разу за "військовий ремонт бронетанкового озброєння та техніки і комплексних динамічних тренажерів до бронетанкового озброєння та техніки у місцях розташування несправної техніки виїзними ремонтними бригадами" пропонували 6 млн гривень.

На відміну від попередніх подібних торгів (у березні ц.р. було виставлено шість лотів на 10,7 млн грн, а у липні 8 лотів на 17, 8 мільйонів), цього разу замість терміну "1 послуга" була вказана кількість одиниць за окремими лотами й вона була досить значною.

Заводський ремонт та модернізацію танків БМ "Булат" проводять на ДП "Завод імені В.О. Малишева". Зокрема ці відновлені машини були передані ЗСУ на початку жовтня ц.р.

Загалом було виставлено чотири лоти з ремонту різних видів бронетехніки, з виконанням до 30 листопаду ц.р. Половина з них попередньо знайшла своїх виконавців, які наразі очікують рішення комісії. А ось за військовий ремонт бронетранспортерів БТР-3ДА, БТР-3Е1, БТР-3Е1У та ремонт танків БМ "Булат", БМ "Оплот", Т-84 та машин на їх базі так ніхто і не взявся...

Контракт на САУ Dana

У планах Міноборони отримати 26 одиниць модернізованих колісних самохідних артилерійських установок Dana від чеської компанії Excalibur Army на загальну суму 40,3 млн доларів. Про це стало відомо з депутатського звернення нардепа Олексія Гончаренка до низки правоохоронних органів.

Dana M2
САУ Dana M2

"ДК "Укрспецекспорт" уклав контракт на постачання 26 одиниць vz.77 "Дана" на загальну суму понад 40 млн доларів США", - йдеться у зверненні, де підкреслено, що ціна однієї САУ становить 1 550 000 доларів.

Рішення озброїти Збройні Сили України колісними самохідними артилерійськими установками Dana від чеської компанії Excalibur Army вже стало предметом доволі гучного обговорення у суспільстві. Тому Міноборони вирішило роз’яснити свою позицію щодо Dana, надавши коментар BBC.

Dana M2
Dana M2 використовує колісне шасі 8х8 Tatra T3-930-52M, V12
Рішення закупити САУ Dana у модернізованій версії M2, відбулось після моніторингу різних САУ, які теоретично можливо було придбати для ЗСУ. Головними факторами у виборі саме цієї системи стали - вартість, ефективність, можливість імпорту та фінансових можливостей України, повідомили у відомстві. Деталі – в огляді Defense Express.

ВСП заміняють радянські УАЗ

Незабаром представники Військової служби правопорядку замінять старі УАЗи на спеціалізовані авто іноземного виробництва.

Нові машини були переобладнані та призначаються для перевезення засуджених та затриманих правопорушників.

Авто для ВСП
Партія нових спецавто для ВСП

Відзначається, що Центральна автомобільна база зберігання та ремонту Збройних сил на Хмельниччині в останні роки наростила власні спроможності з ремонту та зберігання автотехніки.

Зокрема було збільшено обсяг ремонтних робіт автомобільної техніки та покращена ремонтно-відновлювальна й матеріально-технічна база військових ремонтників та покращуються їх матеріально-побутові умови.

Bayraktar TB2 у Нагірному Карабасі

За час війни за Нагірних Карабах (станом на 9 листопада) ударно-розвідувальний БПЛА Bayraktar TB2 знищив 976 цілей. Детальну статистику застосування турецького дрона підвів ресурс Clash Report.

Clash Report
Статистика від Clash Report

Мова йде про 187 одиниць бронетехніки, 257 одиниць артилерійського озброєння, 57 засобів протиповітряної оборони, зв’язку та РЕБ, 386 одиниць автотранспорту та 89 вогневих точок, складів та інших об’єктів військової інфраструктури. Загальна вартість знищених об’єктів оцінюється у 1,9 млрд доларів США.

Ударні БПЛА Азербайджану знищили ЗРК "Тор-М2КМ" російського виробництва

Міноборони Азербайджану оприлюднили оперативне відео знищення одного з новіших зенітно-ракетних комплексів РФ 9К331МКМ "Тор-М2КМ".

"Зенітно-ракетний комплекс "Toр-M2KM" (ZRK), який вірменські збройні сили розташували в приватних будинках у напрямку окупованого Ходжавенда, був знищений точним вогнем Азербайджанської армії", - повідомили у пресслужбі силового відомства.

Модифікація ЗРК 9К331МКМ "Тор-М2КМ" є надновою розробкою російського ОПК, яку почали проектувати у 2011 році, а у 2013 році прототип на індійському шасі ТАТА був вперше представлений під час виставки "Армія-2013".

Гарної неділі!

Читайте також: "Українські" ЗРК С-125 не потрапили у руки "сепарів" у Ефіопії" - представник компанії