xcounter
#

Схоже, що танки БМ "Булат" та Т-84 ЗСУ у цьому році зостануться без виїзного ремонту

18992
Відновлені та модернізовані на ДП "Завод імені В.О. Малишева" танки БМ "Булат"
Відновлені та модернізовані на ДП "Завод імені В.О. Малишева" танки БМ "Булат"

Міноборони провело черговий тендер на військовий ремонт бронетехніки виїзними бригадами

Відділ підготовки та проведення закупівель за напрямком оперативного, технічного та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України у другій половині жовтня проводив вже третій у цьому році великий тендер.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на майданчику ProZorro, цього разу за "військовий ремонт бронетанкового озброєння та техніки і комплексних динамічних тренажерів до бронетанкового озброєння та техніки у місцях розташування несправної техніки виїзними ремонтними бригадами" пропонували 6 млн гривень.

Читайте також: На ХКБМ готуються до відновлення виробництва ТКБМ "Дозор-Б" й закуповують необхідне устаткування
тендер ЗСУ

На відміну від попередніх подібних торгів (у березні ц.р. було виставлено шість лотів на 10,7 млн грн, а у липні 8 лотів на 17, 8 мільйонів), цього разу замість терміну "1 послуга" була вказана кількість одиниць за окремими лотами й вона була досить значною.

Загалом було виставлено чотири лоти з ремонту різних видів бронетехніки, з виконанням до 30 листопаду ц.р. Половина з них попередньо знайшла своїх виконавців, які наразі очікують рішення комісії. А ось за військовий ремонт бронетранспортерів БТР-3ДА, БТР-3Е1, БТР-3Е1У та ремонт танків БМ "Булат", БМ "Оплот", Т-84 та машин на їх базі так ніхто і не взявся.

БМ
Заводський ремонт та модернізацію танків БМ "Булат" проводять на ДП "Завод імені В.О. Малишева". Зокрема ці відновлені машини були передані ЗСУ на початку жовтня ц.р.

Як вже повідомляв Defense Express, досить неочікувано пройшов тендер з ремонту БМП-1, БМП-2, БМД-1, БМД-2, машин на їх базі та БРЕМ-2 у кількості 50 одиниць. У цьому тендері попередньо перемогла маловідома приватна фірма "НВК "Актив Спец Пром", яка з ціною за послуги у 950 тис. грн обійшла пропозицію ЖБТЗ (970 тис. грн). Варто додати, що минулого разу в аналогічному тендері (у липні ц.р.) пропозиція ЖБТЗ була просто відхилена.

тендер ЗСУ

За військовий ремонт БТР-4 та машин на їх базі, бойових ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ "Атлет" (не зовсім зрозуміла логіка, за якою гусеничну машину на базі танка "Оплот" розмістили в цьому лоті, а не в лоті з ремонту таких танків), комплексних динамічних тренажерів екіпажу до БТОТ у кількості 60 одиниць (!) хоче взятися ДП ХКБМ за 2 999 999,52 гривні.

Минулого разу на аналогічний тендер ніяких пропозицій надано не було.

тендер ЗСУ

А ось здійснити виїзний ремонт бронетранспортерів БТР-3ДА, БТР-3Е1, БТР-3Е1У (кількість 50 одиниць, вартість 1 млн грн) та танків БМ "Булат", БМ "Оплот", Т-84 та машин на їх базі (аналогічна кількість і початкова вартість) ніхто не захотів.

БТР-3 ЗСУ
БТР-3 стоять на озброєнні 95 ОДШБр та активно експлуатуються. Фото зі стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля-2020", які проходили в вересні ц.р.

Зауважимо, що минулого разу за ремонтні роботи невизначеної кількості БТР-3 за 1,95 млн гривень взялися фахівці ДП "Київський бронетанковий завод", а пропозиція здійснити ремонт БМ "Булат", БМ "Оплот", Т-84 та машин на їх базі за 1 млн грн від ДП "Завод імені Малишева" була відхилена.

Читайте також: ЛБТЗ поставив ЗСУ рекордну партію пожежних танків ГПМ-54 (фото)