xcounter
#

Китай збільшив позовні вимоги до України по "Мотор Січі" до майже 5 мільярдів доларів

1749
Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне
Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне

Але при цьому Мін’юст заперечує, що "Мотор Січ" зараз знаходиться у власності держави

Китайські інвестори української "Мотор Січі" збільшили із 3,6 мільярдів доларів до 4,6 мільярдів доларів суму своїх позовних вимог проти держави України.

Позивачі також подали текст свого позову в міжнародний арбітраж, який вестиме Постійна палата третейського суду у Гаазі. Про це пише "Економічна правда" із опорою на відповідь на журналістський запит, яку надало Міністерство юстиції України.

Читайте також: "Укроборонпром" обіцяє побудувати п'ять Ан-158 за 3 роки
Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне

Зокрема, як деталізують в Мін’юсті, китайці позиваються проти України за нібито порушення режиму справедливого ставлення та експропріацію інвестицій всупереч Угоді між урядами України та КНР про заохочення та взаємний захист інвестицій.

В міністерстві також уточнюють, що позивачем в арбітражному провадженні проти України є не компанія Skyrizon, а 6 громадян Китаю. Хоча до цього моменту офіційне видання Global Times заявляло, що саме Skyrizon є позивачем по справі "Мотор Січ".

Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне

Мін’юст також розповів "ЕП", що на даний момент вони ще досліджують позовну заяву по "Мотор Січі" та докази по ній, і також заявили - "повний текст позову є дуже детальним, сповненим скандальних припущень, підтримується емоційними твердженнями, до нього додані у якості доказів "роздуті" експертні висновки (зокрема, щодо розміру позовних вимог)".

Як раніше розповідав Defense Express, Міністерство юстиції України у відповідь на журналістський запит заявило, що "не володіє інформацією" про те, що компанія "Мотор Січ" була передана у державну власність.

Крім виробництва авіадвигунів та модернізації вертольотів, "Мотор Січ" також має вагому частку на внутрішньому ринку авіаперевезень України, фото ілюстративне
Читайте також: ЛДАРЗ відклав завершення державних випробувань МіГ-29МУ2 на 2022 рік