xcounter
#

ЛДАРЗ відклав завершення державних випробувань МіГ-29МУ2 на 2022 рік

8621
МіГ-29МУ2 під час льотних випробувань, фото з відкритих джерел
МіГ-29МУ2 під час льотних випробувань, фото з відкритих джерел

Також на підприємстві звітують, що з 2014 року відремонтували фактично майже усі МіГ-29, що зараз перебувають в строю Повітряних Сил України

У 2021 році стартували державні випробування модернізованого винищувача МіГ-29МУ2, роботи по якому веде ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", що входить до складу "Укроборонпрому". Остаточне завершення державних випробувань МіГ-29МУ2 планується на 2022 році.

Про це в інтерв’ю порталу АрміяInform заявив директор ЛДАРЗ Дмитро Матрунчик.

Читайте також: Баражуючі боєприпаси: українські дрони-камікадзе "Грім" та "Мисливець" проти турецького Kargu та польского Warmate
Дослідний зразок МіГ-29МУ2, фото з відкритих джерел

"Минулого року успішно завершили льотно-конструкторські випробування. Цьогоріч розпочато та досі тривають державні випробування, остаточне завершення яких планується у 2022 році. Сподіваємось, що за їхніми результатами МіГ-29МУ2 приймуть на озброєння ПС ЗСУ", - сказав Матрунчик.

Прототип МіГ-29МУ2 з ракетою Х-29, цей же літак після ремонту та модернізації з корегованою авіабомбою КАБ-500 на підвісці, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Очільник ЛДАРЗ при цьому розповів деякі деталі по проекту модернізованого МіГ-29МУ2. Зокрема, цей винищувач отримав вдосконалені системи захисту, системи аудіо та відео реєстрації, вдосконалений електронний пульт керування бортовою радіостанцією.

При цьому МіГ-29МУ2 отримав можливості запуску ракет "повітря-земля" та використання керованих авіабомб, при цьому номенклатура засобів увраження була доповнена боєприпасами із телевізійними головками самонаведення.

МіГ-29МУ2 з коригованими авіаційними бомбами КАБ-500КР з телевізійною голівкою самонаведення, 29 квітня 2020 року, аеродром "Повурськ" / Фото: Сергій Коберник

Як раніше розповідав Defense Express, у липні 2021 року той же очільник ЛДАРЗ Матрунчик заявляв журналістам, що державні випробування МіГ-29МУ2 планується завершити в саме в поточному році.

Керівник ЛДАРЗ Дмитро Матрунчик також розповів, що з 2014 року на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі було модернізовано "більш ніж десять МіГ-29". А всього за останні 7 років Повітряні Сили України отримали "майже 40 літаків" МіГ-29, зокрема п’ять навчально-бойових МіГ-29УБ.

Винищувачі МіГ-29 в цеху ЛДАРЗ, "стоп-кадр" із випуску "Апостроф-ТБ"

По суті, зі слів Матручника випливає, що за час війни ремонт або ж модернізацію на потужностях ЛДАРЗ пройшли майже усі літаки типу МіГ-29 в строю Повітряних Сил України.

Як розповідав Defense Express, портал FlightGlobal опублікував новий довідник про військову авіацію країн світу World Air Forces 2022. За цим довідником, Повітряні Сили України мають в строю лише 43 винищувачі типу МіГ-29.

"Парадний" проліт винищувачів МіГ-29 Повітряних Сил України над Хрещатиком під час підготовки до святкувань 30-річчя Незалежності нашої країни, фото ілюстративне
Читайте також: ДСНС України з четвертої спроби купить "вживаний" Ан-32П