xcounter
#

Мін’юст заперечив, що "Мотор Січ" перейшла у власність держави

5076
Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне
Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне

У березні 2021 року РНБО прийняла рішення про "повернення у державну власність" компанії "Мотор Січ". Але з того часу державні структури не перебрали контроль ані над майном "Мотор Січі", ані над "операційним" управлінням роботою компанії

Міністерство юстиції України не володіє інформацією про те, що компанія "Мотор Січ" була передана у державну власність. Таку відповідь Мін’юст дав на журналістський запит, який подало видання Uaprom.info.

Нагадаємо хронологію подій. Рада національної безпеки та оборони України 11 березня 2021 року прийняла рішення "повернути у державну власність законним та конституційним шляхом" компанію "Мотор Січ". Тоді під час брифінгу Секретар РНБО Олексій Данілов анонсував, що має бути створена керуюча компанія, яка вирішуватиме проблеми, що виникатимуть під час "повернення у державну власність" компанії "Мотор Січ".

Читайте також: "Мотор Січ" починає виготовлення власних фюзеляжів для гелікоптерів МСБ-8
Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне

За 7 днів поспіль, 20 березня 2021 року, Служба безпеки України добилась через Шевченківський суд міста Києва рішення на арешт майна "Мотор Січ".

Втім, на кінець березня 2021 року, як розповідало Defense Express, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) при Мін’юсті не змогло на правовій підставі розпочати виконання своїх зобов'язань щодо майна та інших активів ПАТ "Мотор Січ". І схоже, що АРМА і до цього дня не увійшло в управління майном "Мотор Січі".

Цех заводу "Мотор Січ", фото ілюстративне

У тому ж березні 2021 року окремі представники партії влади в парламенті анонсували, що у в сесійну залу ВР можуть внести законопроект про проведення фактичної націоналізації "Мотор Січ". Але такі плани втілені не були.

Також, як розповідало Defense Express, у жовтні 2021 року Кабмін у позовній справі по "Мотор Січі" передоручив представництво інтересів держави Міністерству економіки. До того моменту право захищати інтереси держави у справі "Мотор Січі" належало виключно Мін’юсту.

Крім виробництва авіадвигунів та модернізації вертольотів, "Мотор Січ" також має вагому частку на внутрішньому ринку авіаперевезень України, фото ілюстративне
Читайте також: Важкий БПЛА Akinci отримає ще один український двигун від "Мотор Січ"