xcounter
#

РНБО ухвалила рішення націоналізувати "Мотор Січ": інвесторам обіцяють компенсацію

4992
При цьому, як анонсував Секретар РНБО, аналогічне рішення може бути прийняте й по іншим підприємствам ОПК, що перейшли із державної у приватну власність
При цьому, як анонсував Секретар РНБО, аналогічне рішення може бути прийняте й по іншим підприємствам ОПК, що перейшли із державної у приватну власність

Секретар РНБО пояснив таке рішення інтересами національної безпеки

Під час засідання Ради національної безпеки та оборони, що відбулось сьогодні, 11 березня цього року, було прийнято рішення про націоналізацію підприємства "Мотор Січ".

Про це під час свого брифінгу заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: ​"Мотор Січ" розробляє корабельний вертоліт для українських корветів типу Ada: деталі проекту

"Прийнято рішення, що "Мотор Січ" буде повернуто у державну власність законним та конституційним шляхом найближчим часом", - заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Секретар РНБО Олексій Данілов

Окрім того, Олексій Данілов повідомив , що питання націоналізації буде розглянуто і щодо всіх інших підприємств оборонного промислового комплексу України, які "дивним чином опинились в приватних руках" та мають стратегічне значення.

"Ті люди, які вкладали кошти та робили інвестиції обов’язково отримають відповідну компенсацію. Це робиться для національної безпеки нашої країни", - підкреслив Секретар РНБО.

Наприкінці 2020 року Україна стала однією із небагатьох країн, де існує власне виробництво не тільки вертолітних двигунів, але й лопатей також. Виробником лопатей стала саме "Мотор Січ", обсяг виробництва має досягати 60 комплектів на рік

Також очільник РНБО наголосив, що націоналізація "Мотор Січі" відбуватиметься в рамках існуючого законодавства.

"Хотів би зауважити, якщо інвестиції відбували на Віргінські острови [ред. - офшор], то треба з Віргінськими островами з’ясовувати ці стосунки. Якщо гроші відкрито заходили в Україну на підприємство через наші банки, то цим інвестиціям буде надано 100% захист держави. Захищати "офшорні інвестиції" - такого завдання ми не маємо", - зазначив під час свого брифінгу Олексій Данілов.

Цех заводу "Мотор Січ"

Як додав Олексій Данілов, у межах механізму націоналізації буде утворена керуюча компанія, яка буде вирішувати питання призначення очільника підприємства та врегульовувати питання акціонерів.

"Жодне проблемне питання ми не залишимо невирішеним", - запевнив Секретар РНБО.

Мі-2МСБ-1 від "Мотор-Січ"

Нагадаємо, що днями очільник підприємства "Мотор Січ" Вячеслав

Богуслаєв заявив бажання взяти в оренду потужності заводу "Тора"

, щоб реанімувати виробництво літаків "Антонова" у Харкові

На стапелях Харківського авіазаводу на даний момент стоять 14 літаків Ан-74 та Ан-140 у різній ступені готовності
Читайте також: "Мотор Січ" за останні роки продала близько 100 гелікоптерів