xcounter
#

Кабмін вручив Мінекономіки захист інтересів держави у справі "Мотор Січі"

1752
Паралельно, "буксує" угода про можливий лізинг Ан-140 для "Мотор Січі"
Паралельно, "буксує" угода про можливий лізинг Ан-140 для "Мотор Січі"

До цього моменту таке право належало виключно Мін’юсту, який уже встиг замовити послуги правової підтримки в однією з міжнародних юридичних компаній

Кабінет міністрів України прийняв рішення доручити Мінекономіки захист інтересів держави у судових процесах та інших питаннях, пов’язаних з приватизацією державного підприємства “Мотор Січ”.

Про це йдеться у розпорядженні уряду №1237 від 6 жовтня 2021 року, опублікованому на "Урядовому порталі".

Читайте також: РФ перекинула із Арктики в окупований Крим палубні винищувачі МиГ-29К
Відновлення та модернізація гвинтокрилів Мі-8 та Мі-24 в цехах "Мотор Січі", фото ілюстративне

До цього моменту право захищати інтереси держави у справі "Мотор Січі" належало виключно Мін’юсту. Це міністерство, як розповідав Defense Express, наприкінці квітня 2021 року уклало угоду з міжнародною юридичною компанією King&Spalding. Вартість угоди склала 370 тисяч доларів, або ж близько 8 мільйонів гривень.

Фактично саме ця компанія мала виступати представником інтересів держави Україна по судовим процесам, пов’язаним із "Мотор Січчю". Але угода із King&Spalding була підписана на строк лише до 31 грудня 2021 року.

Крім виробництва авіадвигунів та модернізації вертольотів, "Мотор Січ" також має вагому частку на внутрішньому ринку авіаперевезень України

Наприкінці вересня 2021 року "Укроборонпром" заявляв, що до 10 жовтня 2021 року може бути підписана угода між "Мотор Січ" та Харківським авіазаводом про поставку в лізинг двох пасажирських літаків Ан-140.

Вартість одного літака за цією угодою має складати 10 мільйонів доларів. Станом на 12 жовтня 2021 року така угода не підписана, або ж не було офіційних повідомлень про факт підписання такої угоди.

Один із літаків Ан-140, що стоїть в цеху Харківського авіазаводу в стані готовності 99% та може бути переданий "Мотор Січі" за угодою лізингу
Читайте також: МВС України розглядає варіант купівлі патрульних та рятувальних кораблів в італійської Fincantieri