xcounter
#

Кадри роботи "старшого брата" Bayraktar TB2 в Україні: як турецький міні-БПЛА вишукує рашистів

5634
Кадри роботи "старшого брата" Bayraktar TB2 в Україні: як турецький міні-БПЛА вишукує рашистів

Цей безпілотник був прийнятий на озброєння турецької армії ще у 2007 році – в активі ЗСУ таких "розвідників" щонайменше декілька десятків

Українські оператори БПЛА активно використовують на полі бою турецький розвідувальний безпілотник Bayraktar Mini для спостереження за російськими військами та коригування артилерійського вогню. Ексклюзивні кадри з цим безпілотним літальним апаратом публікує Ukraine Weapons Tracker у своєму акаунті у Twitter.

Читайте також: Неймовірна живучість Bayraktar TB2 проти С-300 та авіації РФ: унікальні випадки, коли БПЛА вдалося врятуватися

За даними джерела, Збройні Сили України безплатно отримали 24 таких безпілотники від Туреччини ще на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Bayraktar Mini
Bayraktar Mini

Безпілотник Bayraktar Mini – "старший" брат відомого в усьому світі розвідувально-ударного безпілотника Bayraktar TB2, був прийнятий на озброєння збройних сил Туреччини ще у 2007 році. Цей безпілотник з ручним запуском, оптимізований для спостереження та розвідки, є оптимальним варіантом для підсилення бойової ефективності піхотних підрозділів.

З моменту появи у військах розробники з Baykar постійно удосконалювали цей безпілотник – у 2021 році була представлена найновіша модифікація Bayraktar Mini D з дальністю дії 30 км (проти 15 км у версії B), часом перебування у повітрі понад 120 хвилин (60 хвилин у версії B) та "стелею" близько 1200 м.

Водночас варто зауважити, що відео, опубліковане Ukraine Weapons Tracker, ймовірно, не перша документальна "фіксація" роботи цього БПЛА в Україні – ще у квітні фахівці порталу Oryx "зловили" кадри на яких, ймовірно, зафіксована робота "старшого брата" Bayraktar TB2. Тоді за допомогою цього БПЛА українські розвідники стежили за російським солдатом, який "привів" українську арту до свого підрозділу.

Читайте також: Не лише Bayraktar TB2: Україна використовує сучасні бойові модулі від Aselsan для бронетехніки (відео)