xcounter
#

Не лише Bayraktar TB2: Україна використовує сучасні бойові модулі від Aselsan для бронетехніки (відео)

12587
Бойовий модуль SARP Dual
Бойовий модуль SARP Dual

Українська бронетехніка отримала вкрай важливе оновлення бойової потужності

Збройні сили України використовують бойові модулі від турецької компанії Aselsan. Свідченням цього є відео з українською МТ-ЛБ, на якій розміщено бойовий модуль, який доволі сильно нагадує SARP NSV DUAL, або SARP Dualякий, які оснащені 12,7-мм та 7,62-мм кулеметами.

Зазначимо, що саме за це модуль скоріш за все йде мова, хоча дехто його невірно ідентифікує, як SERDAR, який дійсно пропонувався ЗСУ, але має трохи іншу конфігурацію озброєння, за рахунок оснащення ПТРК "Стугна".

Читайте також: РФ готується до громадянської війни та сформувала "добровольчі батальйони" за національним принципом

Водночас у модулях типу SARP DUAL виключений протитанковий ракетний комплекс, хоча візуально вони доволі схожі.

SARP NSV DUAL
SARP NSV DUAL від Aselsan

Варто зазначити, що Aselsan також виходив з пропозиціями й інших бойових модулів SARP Dual та SARP KPVT, які доволі схожі з тим, який встановлений на МТ-ЛБ.

Всі ці модулі мають однакові прицільні станції з тепловізійним та телевізійним каналом, стабілізатори та "мізки", які забезпечують автотрекінг наземних та повітряних цілей.

Головна особливість цих модулів у малій вазі, до 400 кг, що дозволяє їх встановлювати на легку бронетехніку. Водночас сам оператор знаходиться у середині бойової машини й має виключно якісний набір засобів спостереження та прицілювання.

Читайте також: Рашисти засвітили Т-90М "Прорив" у VIP версії: коли мізків вистачає лише на мародерство