xcounter
#

Є "проміжна крапка" у питанні сучасних винищувачів для ПС ЗСУ: поки літатимуть на літаках типу "МіГ" та "Су"

43235
МіГ-29
МіГ-29

Ще раз про переоснащення ПС ЗСУ сучасними винищувачами

У США підтвердили, що розглядають можливість посилення ЗСУ сучасними літаками – американське оборонне відомство наразі проводить попередню оцінку можливостей передачі Повітряним Силам ЗСУ новітніх винищувачів.

Про це повідомив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі вчора, 22 липня, під час закритого брифінгу для ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Чи допоможуть A-10 Україні й, чи варто взагалі на нього розраховувати ЗСУ
F-16
Отже, пілоти ПС ЗСУ навряд чи скоро пересядуть на F-16

"Пентагон проводить попереднє вивчення цієї можливості щодо потенційного забезпечення українців винищувачами", – зазначив Кірбі, підтверджуючи таким чином попередню заяву начальника штабу ПС США генерала Чарльза Брауна.

A-10 Thunderbolt II штурмовик
A-10 Thunderbolt II

Втім, Кірбі зауважив, що рішення не буде ухвалено швидко, оскільки сам процес переоснащення ПС ЗСУ, які наразі оперують застарілими радянськими, потребуватиме серйозних зусиль та значного часу. Серед викликів у цьому процесі вже традиційні належна підготовка пілотів та персоналу, забезпечення обслуговування та ремонту літаків тощо.

Винищувач F-16
Винищувач F-16

Щодо питання про те, як швидко Україна зможе отримати сучасні винищувачі, Кірбі зауважив, що наразі обговорюють лише попередню оцінку, тому постачання ПС ЗСУ сучасних літаків – "це не те, що станеться найближчим часом".

Читайте також: Стало відомо, чому ЗСУ не зможуть ввалити з HIMARS далекобійними ракетами ATACMS на 300 км