xcounter
#

Яку проблему з підводними човнами має вирішити США під час створення своєї новітньої субмарини

7060
Яку проблему з підводними човнами має вирішити США під час створення своєї новітньої субмарини

Нові підводні човни не повинні мати "старі хвороби"

Військово-морський флот США має використовувати нові підходи під час проектування своєї ударної субмарини нового покоління SSN(X), щоб забезпечити високу експлуатаційну готовність та простіше обслуговування протягом всього життєвого циклу підводного човна.

Як розповідають у виданні Defense News, такий висновок зроблено за результатами експлуатації підводних човнів класу Virginia, які страждають від проблем з технічним обслуговуванням та низькою експлуатаційною готовністю.

Читайте також: Розробники з України створили унікальний підводний човен: озброєний торпедами та має функцію "безпілотника"

Так, наприклад, контрадмірал Джон Ракер відзначає, що під час технічного обслуговування підводних човнів "випливають" такі проблеми, як доступність, а також наявність достатньої кількості деталей та матеріалів для ремонтних робіт.

Він стверджує, що наразі здійснюється перегляд плану технічного обслуговування підводних човнів Virginia, крім того, удосконалений підхід до цього процесу також має бути враховано і під час проєктування новітніх підводних човнів.

Водночас контрадмірал Скотт Браун, що відповідає за технічне обслуговування на чотирьох державних верфях ВМФ США зазначає, що служба не надала належних інвестицій під час придбання субмарин класу Virginia, що і призвело до появи проблем з обслуговуванням.

"Канібалізм" підводних човнів: французька версія

Окремо він відзначає випадки канібалізму, які потрібні для відновлення деяких субмарин і що у свою чергу призводить до затримок. Контрадмірали підсумовують – ВМФ має гарантувати, що такі випадки не будуть поширені з новими човнами, які в майбутньому посилять американський флот.

Читайте також: Підводні дрони від Великобританії для України: британці назвали модель - Remus​-100 і на що він здатний