xcounter
#

Розробники з України створили унікальний підводний човен: озброєний торпедами та має функцію "безпілотника"

80639
"Кронос"
"Кронос"

Нова концепція підводного човна, який може бути повноцінною бойовою одиницею

Компанія Highland Systems створила новий електричний самозарядний підводний човен під назвою "Кронос" – це гібридне судно, що має унікальну конструкцію корпусу з використанням технологій "стелс", яка дозволяє значно знизити витрати палива, збільшити максимальну швидкість човна та забезпечує відмінну стійкість.

Такий підводний човен може активно застосовуватися у бойових місіях, запевняють розробники. Наприклад, за бажаннями замовника на човен можна встановити до шести електричних торпед малих розмірів – причому замовник сам може обрати, які торпеди туди встановлювати. Відомо, що наразі компанія веде перемовини про встановлення на підводний човен шести торпед Black Scorpion від компанії Leonardo.

На борту цієї субмарини можна розмістити одного капітана-оператора та 10 десантників, для яких передбачено комфортне розташування та можливість виходу з субмарини під водою.

підводний човен
Розташування екіпажу та озброєння у підводному човні "Кронос"

Крім того, у "Кроносі" також реалізовано режим дистанційного управління на відстані понад 250 км по закритих каналах. Під водою такий човен може перевозити 3,5 тонни вантажу.

На "полі бою" підводний човен "Кронос" стане у пригоді для виконання низки задач – від транспортування вантажів у режимі "безпілотника" до ураження ворога торпедами.

Тактико-технічні характеристики такої субмарини наступні. Ширина – 7,4 м, довжина – 9 м, висота – 2,2 метра. Швидкість на воді – 80 км/год, під водою – 50 км/год. Робоча глибина – 150 метрів, критична глибина занурення – 250 метрів. Час перебування під водою – 36 годин в режимі батареї, 18 годин – у режимі генератора, у гібридному режимі – 54 години.

"Кронос" має складані крила для управління під водою у режимі "зависання на місті", крім того, завдяки крилам човен зручно транспортувати звичайним трейлером.

бронеавтомобіль
Гібридний бронеавтомобіль "Шторм"

Нагадаємо – компанія Highland Systems була заснована українською командою розробників на чолі з кандидатом технічних наук Олександром Кузнєцовим, базується в ОАЕ, Дубай, та відома тим, що створила гібридний багатофункціональний броньований автомобіль.