xcounter
#

Франція завершила ремонт свого атомного підводного "Франкенштейна"

1683
Атомний підводний човен S606 Perle типу Rubis, фото з відкритих джерел
Атомний підводний човен S606 Perle типу Rubis, фото з відкритих джерел

Щоб повернути до строю бойову одиницю, французькій Naval Group довелось "зшивати" між собою частини двох найменших у світі атомних субмарин

Міноборони Франції оголосило, що оборонна компанія Naval Group завершила ремонт атомного підводного човна S606 Perle типу Rubis, що постраждав від масштабної пожежі у червні 2020 року. Про це пише портал Naval News.

Відновлення цього підводного корабля відбувалось за технологією "Франкенштейна": замість "рідної" носової частини, що вигоріла під час пожежі, до субмарини S606 Perle приєднали носову частину від підводного човна S602 Saphirе, що був виведений зі складу ВМС Франції у липні 2019 року. Процес такого зшивання був зафіксований на відео від Naval Group, що було опубліковане у квітні 2021 року:

Читайте також: Франція визнала, що в її унікальної атомної субмарини типу Barracuda "протікає" силова установка

Ці роботи відбувались за таким таймінгом: протягом січня-березня 2021 року від обох субмарин "відрізали" необхідні частини корпусу; протягом травня-вересня 2021 року – відбувалось зварювання "нового" корпусу для атомної субмарини S606 Perle, та поновлення понад 130 кабелів та 70 гідравлічних систем.

Для повного виконання ремонту знадобилась праця 300 працівників, та "чистий" час у 350 тисяч годин.

Пошкоджена пожежею обшивка носової частини з композитних матеріалів підводного човна S606 Perle, фото з відкритих джерел

Ходові випробування відремонтованої субмарини-"франкенштейна" S606 Perle призначені на 2022 року, повернення у стрій французьких ВМС – заплановане на 2023 рік.

Очікується, що після проведеного капремонту французький атомний підводний човен S606 Perle прослужить як мінімум до початку 2030-х років.

Перший вихід атомної субмарини S606 Perle у море після проведеного ремонту, фото з відкритих джерел

Після проведеного ремонту цей підводний корабель отримав оновлений гідролокатор, водозаміщення Perle збільшилось на 68 тонн, при надводному водозаміщенні в 2400 тонн та підводному заміщенні в 2600 тонн, довжина корпусу – на 1,1 метр або ж до 75 метрів.

Субмарини типу Rubis, мають славу найменших атомоходів у світі, в строю ВМС Франції зараз перебувають ще чотири підводних кораблів цього типу.

Перший вихід атомної субмарини S606 Perle у море після проведеного ремонту, фото з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни визнали, що не зможуть застосувати свої новітні десантні кораблі за прямим призначенням