xcounter
#

Яку нову зброю Україна просить у США — від крутої системи THAAD до БПЛА і військово-транспортних літаків

3377
Фото — U.S. Air Force
Фото — U.S. Air Force

А також низка інших цікавих назв — літаки F-18 та гелікоптери

Представники Міністерства оборони України на закритій оборонній конференції у Вашингтоні, США, що пройшла вчора, 6 грудня, за участі американських урядовців та керівників "оборонки" представили новий перелік озброєння та військової техніки для потреб Сил оборони України.

До цього переліку вже традиційно увійшли такі зразки, як танки Abrams, 155-мм артилерійські системи, багатофункціональні винищувачі F-16, далекобійні ракети ATACMS тощо.

Читайте також: ЗСУ з HIMARS знищили російський Ми-8 прямо у полі: і знову без дронів не обійшлось (відео)
ATACMS
Результат удару ATACMS з касетною бойовою частиною по російському гелікоптеру

Але також є й низка дійсно нових озброєнь, які ще не постачалися Силам оборони України — це і засоби протиповітряної оборони, низка різних літаків, безпілотні авіаційні комплекси та гелікоптери. Таку інформацію повідомляє видання Reuters, журналісти якого ознайомилися із представленими документами.

Так, наприклад, в новому списку є система протиракетної оборони THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) від Lockheed Martin — про цей комплекс для України насправді вже дотично говорили минулого року, і раніше ми вже розмірковували, а скільки ж часу та грошей часу та грошей знадобиться на розгортання протиракетної оборони.

Далі по літаках. Це і F-18 Hornet (раніше були новини про ймовірну передачу цих літаків від Австралії). А також і військово-транспортні літаки — конкретно йдеться про C-17 Globemaster та C-130 Super Hercules.

У списку також є й гелікоптери — це Apache та Black Hawk. І, зрештою, безпілотники від General Atomics, причому одразу три типи, зокрема й MQ-9B Sky Guardian.

AH-64 Apache
AH-64 Apache

Нагадаємо, як раніше розповідав Defense Express, Україна буде виробляти модернізовані та адаптовані до використання західних ракет зенітні ракетні комплекси, які вже відомі під назвою FrankenSAM.

Читайте також: Морські дрони пора оснащувати модулями з ПЗРК: у РФ показали як перехоплюють Magura V5