xcounter
#

ЗСУ з HIMARS знищили російський Ми-8 прямо у полі: і знову без дронів не обійшлось (відео)

4184
Ми-8
Ми-8

Знищення ворожого вертольоту з HIMARS, при цьому не на аеродромі за допомогою ATACMS, відбулось вперше

У РФ чергова втрата в авіації, але на цей раз не через вправні дії бійців Повітряних сил чи зенітників, а завдяки майстерності ракетників та операторів розвідувального дрона.

Більше того, на рахунку українських HIMARS нова позначка - російський транспортний вертоліт Ми-8, який було знищено прямо у полі. Це звісно не удар по аеродромах ATACMS, але й використаний був звичайний високоточний GMLRS. А до цього таких випадків не фіксувалось.

Читайте також: Які пошкодження можуть бути в Leopard 2A4, коли на ремонт треба везти в Польщу, а не в Україні

А сама ситуація зі знищенням такої цілі більш ніж показова сама по собі. За допомогою розвідувального БПЛА вдалось точно локалізувати ворожий вертоліт, який здійснив посадку у полі, координати цілі були у найкоротший термін передані розрахунку HIMARS, який поки вертоліт перебував на землі й завершив справу високоточним ударом.

При цьому поки таємницею залишається дальність від фронту на якій перебував вертоліт. Бо від цього залежить ціла низька додаткових аспектів. Наприклад, якщо це відбулось на значному віддалені від фронту, то можливо це було перевезення якоїсь важливої особи, чи її евакуація.

Ми-8

Якщо ж ближче, то можливо вертоліт здійснив аварійну посадку. Хоча звісно не виключені й просто зухвала безпечність російських вертолітників. Також не виключено, що це була пошуково-рятувальна операція, хоча на відео не видно уламків іншої машини.

Нагадаємо, що відносно схожа ситуація відбулась у лютому, коли вогнем артилерії був знищений ворожий Ми-24.

Читайте також: Морські дрони пора оснащувати модулями з ПЗРК: у РФ показали як перехоплюють Magura V5